#14 Diallo Alassane
Munkacipőket ajándékozott az Újpest FC a gyermekonkológia dolgozóinak
2019. március 13. - ujpestfc.hu
Az Újpest FC első csapata közül sokan apukák, így nem volt kérdés, hogy szeretnének ők is segíteni az ellátás megkönnyítésében és a harcban.

Biztosak vagyunk abban, hogy nem kell bemutatni a Tűzoltó utcai, vagyis a Semmelweis Egyetem Tűzoltó Utcai II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai osztályát, hiszen nap mint nap rákbeteg gyermekekért harcolnak.

Kabát Péter, Balázs Benjámin és Bojan Sankovic látogatták meg a kis betegeket a kórházban, akik nagy örömmel fogadták a fiúkat. Volt nagy beszélgetés, kikérdezés, és persze rengeteg közös fotó is.

Kabát Péter, az Újpest FC sportkoordinátora a következőt nyilatkozta: „Úgy gondoltuk, hogy most megkérdezzük az ott dolgozó ápolónőket és orvosokat, nekik mire van szükségük, az ő munkájuk mitől lenne kényelmesebb, kellemesebb. A főorvossal és főnővérrel történt beszélgetés után kiderült, hogy speciális munkacipőkre lenne szükség, hogy a napi 8-12 órát könnyebben bírják. Ezek igen költséges darabok, ezért megbeszéltük, hogy ennek a vételében segítünk. Nekem is van gyerekem, és elképzelhetetlennek tartom, hogy ne segítsünk”.

Ezen kívül persze még érkeztek adományok. Még két, az első csapat által aláírt mez is átadásra került, amit a Klinika majd jótékonysági árverésre bocsájt.

„Minden második onkológiai eset hozzánk kerül az országban, hála Istennek, minimum 80-90% a gyógyulási esély a gyerekeknél. Minden segítségnek és látogatónak örülünk az osztályon, hiszen a gyerekeknek mindig élmény, amikor ismert emberek, sportolók látogatnak meg minket, hiszen átlagosan két évet töltenek kórházban. Ezt a hosszú időt pedig nekünk kötelességünk szebbé tenni” - mondta Garami Miklós doktor, az Onkológia vezető főorvosa.

#14

Diallo

Alassane

#14 Diallo Alassane