#21 Balázs Benjamin
Születési idő 1990. 04. 26.
A Gyirmót FC Győr csapatát fogadtuk
2019. március 22. - ujpestfc.hu
A Szusza Ferenc Stadionban játszottunk felkészülési mérkőzést péntek délben.

A barátságos találkozó hivatalos Youtube oldalunkon megtekinthető, az alábbi LINKEN.

Aki már most szeretné tudni, hogy mi lett a meccs végeredménye, az a kép alatt olvashatja el beszámolónkat a 90 percről.

Március 22-én, 12.00-ás kezdettel az alábbi tizenegy játékosunk futott ki a szentélyünk pályájára nagyjából száz szimpatizánsunk tapsától kísérve:

Pajović – Balázs – Bojović – Litauszki – Bureković – Kovács – Diallo – Nagy – Rácz – Beridze – Solomon.

A cserepadon az alábbi futballistáink foglaltak helyet: Gundel-Takács – Banai – Obinna – Onovo – Pauljević – Filipović – Sanković – Zsótér – Lukács.

Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, a 6. percben Horváth közeli lövését hárította szögletre Pajović, majd a 15. minutumban Herjeczki lőtt 15 méterről és a kapufáról vágódott az alapvonalon túlra a labda.

Gyakorlatilag a következő támadásból megszerezhettük volna a vezetést, Solomon ment egy védővel a nyakán a tizenhatos irányába, de végül sikerült 9-es számú támadónkat szerelni. A 20. percben született meg az újpesti gól, Rácz jobb oldali beadására kiválóan érkezett Solomon és védhetetlenül fejelt a kapuba, 1-0 ide.

Sajnos nem sokáig örülhettünk, négy perccel később jött az egyenlítés, Sandal 5 méterről nem tévesztett célt.

Fél óra elteltével Nebojsa Vignjevic először nyúlt bele a meccsbe, Pajović helyett Banai érkezett a lila-fehér kapuba és ha már ott volt, egy óriásit védett a 32. percben, góltól mentve meg csapatunkat.

Az első félidőben nem esett több találat, így 1-1-el mentek el a fiúk a szünetre. A második játékrészt három cserével indítottuk, Nagy, Rácz és Bureković helyett Obinna, Zsótér és Lukács érkezett a pályára.

Az 54. percben egy gyirmóti támadás végén Balázs Benjámin mentett a gólvonalról, nagyon kellett a blokkja.

A 63. percben Gundel-Takács Bence is lehetőséget kapott a mesterünktől, hogy védje a lila-fehér portát. 8 minutummal később újabb hármas csere történt együttesünknél, lement Kovács, Solomon és Beridze, érkezett Filipović, Sanković és Pauljević az utolsó szűk 20 percre.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz már újabb találat, aztán a 82. percben Bojovićot látta a bíró szabálytalannak a tizenhatoson belül, és büntetőt ítélt a vendégeknek. A csereként beállt Nagy Patrik magabiztosan értékesítette a tizenegyest, így 2-1 lett az állás oda.

A mérkőzés végén még Zsótér szögletét követően Bojović fejelhetett tisztán, de sajnos a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret, így 2-1-re a gyirmótiak nyerték a barátságos találkozót.

Nebojsa Vignjevic így értékelte a felkészülési meccset: „Olyan játékosoknak adtam ma lehetőséget, akiknek eddig kevesebb idő jutott a pályán. A legfontosabb, hogy senki sem sérült meg, és formában maradt az együttes a továbbiakra”.

#21

Balázs

Benjamin

#21 Balázs Benjamin