Újpest FC - DVTK
2019. november 23. 19:30

2019. november 23. 19:30

Húsvéti tornát rendeztünk!
2019. április 24. - ujpestfc.hu
Utánpótlásbázisunk rangos nemzetközi megmérettetést szervezett Dunakeszin.

Április 19-én, pénteken sokan a munkaszüneti napot kihasználva a hétvégi ünnepre készültek, emellett Dunakeszin egy, a 2006/2007-es korosztálynak kiírt magas színvonalú, egynapos futballtorna is volt, nem akármilyen résztvevőkkel.

Ott volt a viadalon a Tus 1860 Pfarrkirchen, az SG Tann /Reut, a Dunakeszi VSD 2006/2007, a Dunakanyar Vác, a Melk, a Vác VLSE, a Ferencvárosi TC és természetesen az Újpest FC is, mint házigazda.

Lila-fehér tehetséges fiaink jól szerepeltek, továbbmentek a csoportjukból és az elődöntőben összejött a Derbi, az ősi rivális FTC ellen. Maga a találkozó rendkívül izgalmasan alakult, 1-0-ra vezettünk, majd az utolsó pillanatokban kiegyenlítettek a zöld-fehérek, ám végül a büntetőpárbajban alulmaradtak velünk szemben. Fontos kiemelnünk, hogy edzőink már a kezdetektől arra nevelik a jövő generációját, hogy a velük szemben álló csapat az ellenfél, nem pedig az ellenség, és a tisztelet megadása pedig olyan tartást ad az embernek, amelyből a későbbiekben is hatékonyan tud építkezni.

A fináléban a Dunakanyar Vác volt a megoldandó feladat, amely ezúttal 1-0-ra legyőzött bennünket, de így is jár az elismerés és az óriási gratuláció a fiúknak, akik közül Kiss András lett a torna legjobb játékosa, amiért le a kalappal a fiatalúr előtt.

Az eredményhirdetésnél az érmeket az Újpest FC felnőtt együttesének kiválóságai, Nagy Dániel és Simon Krisztián adták át, ezzel is növelve az egész rendezvény színvonalát.

A második alkalommal életre hívott megmérettetésen kiváló volt a hangulat, az idelátogató külföldi együttesek most is fantasztikusan érezték magukat, és vissza is hívtak bennünket a saját tornájukra, amelyre örömmel el is megyünk majd.

A sikerre való tekintettel 2020-ban is folytatódik a torna, a tervek szerint ekkor már a folyamatosan épülő-szépülő Tábor utcai sportkomplexumban (az utánpótlásbázis infrastrukturális fejlesztéséről a DVSC elleni Hatnull magazinban lehet bővebb információkat találni) és további korosztályok bevonásával.

Az esemény megszervezése igazi csapatmunka volt Újpest részről, Kiss Ferenc U7-U13 szakágvezető, Magyari Balázs utánpótlás technikai vezető, Víg Péter utánpótlás operatív igazgató, Berta Csaba az Újpest 1885 Futball Kft. ügyvezető igazgatója, a korosztályos edzők, Weisz Tamás és Sidó Szabolcs mind együttműködtek és dolgoztak, hogy a végén egy ilyen nagyszerű napot zárhattunk Dunakeszin.

Klubunk továbbra is azon lesz, hogy a hozzánk csatlakozó ifjúság a lehető legmagasabb szakmai képzésben részesüljön, mindezt ráadásul úgy, hogy továbbra sem kell nálunk tagdíjat fizetni, vagy a felszerelésre, illetve a külföldi versenyekre bármilyen hozzájárulást adni.

A pénteki megmérettetésről készült képgaléria ITT érhető el.