Újpest FC - ZTE FC
2019. október 26. 17:00

2019. október 26. 17:00

Életműdíjas újpesti óriás!
2019. május 27. - ujpestfc.hu
Egykori gólgyárosunk nem akármilyen elismerésben részesült.

Dunai II Antal 1965-ben rúgott bele először lila-fehérben a labdába, és 1976. novemberében láthattuk utoljára szeretett klubjában. Igazi csatárként 249 bajnoki mérkőzésen mintegy 167 gólt szerzett, hét bajnoki címet ünnepelhetett a negyedik kerületben és három kupagyőzelmet is. Tagja volt a VVK-döntős és BEK-elődöntős együttesnek, és háromszor lett hazai gólkirály, ráadásul az 1967-es szezonban 36 találatával az európai ezüstcipőt is elnyerte (68-ban pedig bronzcipőt nyert).

A válogatottal olimpiai bajnok lett 68-ban, egyébként már a 64-es, aranyérmes együttesnek is tagja volt, csak nem lépett pályára, 72-ből pedig ezüstérme is lett a nemzeti tizeneggyel az ötkarikás játékokról.

Kiváló korábbi futballistánk nagy elismerésben részesült május 24-én, amikor is a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Életműdíját vehette át a szervezet éves, rendes közgyűlésén.

Legendás gólvágónk így nyilatkozott honlapunknak a díjjal kapcsolatban: „Igazság szerint meglepetés volt a történet, nem számítottam erre a díjra. Akkor kezdett gyanús lenni a dolog, amikor többször telefonáltak a MOB-tól, hogy biztosan jövök-e a közgyűlésre, mert fontos lenne. Mindig ott szoktam lenni, ezért kicsit furcsa volt, aztán mikor megérkeztünk, láttam, hogy ott vannak a volt kollégáim, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Vági Márton és Berzi Sándor alelnök urak, akkor gondoltam, hogy itt lehet majd valami.

Megtisztelő volt ezt a kitüntetést átvenni, személyesen Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár adta át nekem”.

A legnagyobb gratuláció illeti meg korábbi nagyságunkat, minden elismerésünk Dunai II Antalnak!

A fotót Mónus Márton (MTI) készítette.