Újpest FC - ZTE FC
2019. október 26. 17:00

2019. október 26. 17:00

Másodedzőnk sikeresen vizsgázott az MLSZ akadémiai képzésén!
2019. május 28. - ujpestfc.hu
Víg Péter, utánpótlás operatív igazgatónk, az első csapat másodedzője, sikeres vizsga után akadémiai igazgatói minősítést kapott az MLSZ-től.

Az MLSZ akadémiai igazgatói képzése komoly alapot ad a futball világában dolgozó edzőknek, sportmenedzsereknek a klubstratégiáról, a játékosok kiválasztásáról, az utánpótlás és a felnőtt csapat közös működéséről, ezért is felvételizett Péter az MLSZ képzésére.

Milyen volt a képzés?

Nagyon komoly emberektől kaptunk nagyon sok hasznos információt, jó stílusban és olyan módon, ami abszolút eltér a „hagyományos” oktatástól. Ez a képzés gyakorlatorientált, életben és valóban a gyakorlatban használható tananyaggal.

Nagy koncentrációt igényelt maga a képzés, mert rengeteg közös feladat volt, amire megoldásokat is kellett találni. Meghallgatták a véleményünket, információkat kértek, így ezekből a szituációkból is tudtunk építkezni. Személy szerint kiváló kezdeményezésnek tartom.

Hogyan tudod hasznosítani a tanultakat a munkádban? Mennyire hozza ez közelebb az UP és az első csapat közös munkáját?

Úgy gondolom, hogy egy olyan képzést kaptunk, ami betekintést ad egy európaibb gondolkodásmódhoz, amiben ugyan már mi is jó úton vagyunk, de sokat kell még fejleszteni rajta. Sok olyan információt kaptam, amit be tudok építeni a napi munkámba, hogy hogyan lehet hosszútávon rendszerben és tervezésben gondolkodni, ami eredményhez vezet.

Az utánpótlással való összekötés szintén egy más gondolkodásmód, egy vállalati stratégia. Ehhez rendszerben látod az egészet – első csapat, utánpótlás, ezek különböző területei – így lehet előre gondolkodni, tervezni és összekapcsolni a kettőt.

Összefoglalva megerősítést kaptam abban, hogy egy vezetőnél eredményesség szempontjából mennyire fontos szerepe van a gondolkodásmódnak és a személyiségnek, és ebben talán vannak hiányosságok hazánkban.

Gratulálunk másodedzőnknek, csak így tovább!