Újpest FC - ZTE FC
2019. október 26. 17:00

2019. október 26. 17:00

Szépen csillog az ezüst!
2019. június 3. - ujpestfc.hu
BLSZ I-ben szereplő második számú csapatunk kiváló idényt zárt.

Hétvégén véget ért a BLSZ I-es pontvadászat és az Újpest FC II. Mundi Viktor vezetőedző és Kovács Ervin (U19-es mester) remek irányításával és a szakmai stáb profi segítségével a 30., zárófordulót követően mindössze 1 vereséggel zárta a bajnokságot, így a Kelen SC mögött a második helyen végzett.

A 2018/2019-es szezonról utánpótlásbázisunk szakmai igazgatóját, Szabó Györgyöt kérdeztük. „Azért indultunk ebben a felnőtt mezőnyben, hogy az átmenetet az ifi és a felnőtt futball között ezzel segítsük, ami a véleményem szerint nagyon jól sikerült. Azért nem mi emelhettük a végén a magasba a trófeát, mert rendkívül fiatal együttessel vágtunk bele az évbe, ősszel hét döntetlenünk is volt, míg tavasszal már csak egy.

Rengeteget fejlődtek a fiúk, ez már menet közben is látszódott, ősszel 42 gólt szereztünk, tavasszal 66-ot, a bajnoknál 18-cal többször rezegtettük meg az ellenfelek hálóját. Ezen felül a tavalyihoz képest 10 ponttal többet értünk el (61, míg idén 71 pont – a szerk.), mindezt egy erősebb mezőnyben.

Tavaszi teljesítményük alapján az alábbi játékosokat emelném ki: Hajnal Balázs, Máté Zsolt, Németh Kristóf és Katona Mátyás.

A tavaszi fordulókban Hulicsár Máté szerezte a legtöbb találatot, szám szerint 16-ot (összesen pedig 20-at), mögötte Németh Kristóf 13-at (összesen ő is 20-at). A bajnokság ezen szakaszában 18 ifi korú labdarúgó lépett pályára az együttesben, a legtöbbször, mintegy 15 alkalommal Böndi Ádám és Mucsányi Márk, őket Csongvai Áron és Benyó Imre követte 14 és 10 szerepléssel.

Nagy Zsolt volt a legfiatalabb futballista az alakulatban, aki lehetőséget kapott a bizonyításra, ő 2002-ben született.

Fontos kiemelni, hogy a csapat nagyon kombinatív, támadó futballt mutatott be az egész idényben, erre a legjobb bizonyíték a 108 lőtt gól a bajnokságban.

Gratulálunk a lila-fehér fiúknak, rendkívül büszkék vagyunk rájuk!