#7 Simon Krisztián
Születési idő 1991. 06. 10.

Újpest FC - Ferencvárosi TC
2022. január 30. 20:00

2022. január 30. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Mi történik a bajnoki szünetben?
2019. június 18. - ujpestfc.hu
Hatalmas munkák folynak még jelenleg is a Szusza Ferenc Stadionban.

Aki sokat jár a Megyeri útra, már biztosan észrevette, hogy munkagépek jönnek ki, be, emberek ásnak, csövekkel futkosnak, és nap mint nap megy a munka. Gondoltuk, megosztjuk veletek, mi is történik szentélyünkben. 

A pálya felújítási munkának a kezdeteiről már írtunk, arról ITT olvashattok bővebben. De vajon hol tart a munka jelenleg? Erről kérdeztük Zsigó Csabát, létesítmény üzemeltetési vezetőt.

Hogyan áll a pálya, mikorra várhatjuk, hogy elkészül?

Sajnálatos módon a korábbi nagy esőzések és a pálya rétegrendje (minimum 4 féle agyagot találtunk a pálya alatt, óriási mennyiségben, ezen kívül vörös salak és szén, illetve ipari törmelék volt beásva a földbe) miatt kb. három hetet csúszik a kivitelező. A közműépítés, közműkiváltás volt a legnehezebb feladat (a korábban említett rétegrend miatt) és amíg ezek nincsenek teljesen készen, addig nem tudunk tovább haladni. Az öntözőrendszer és a vízellátás elkészült, hamarosan a fűtésgerinc is bekerül. Jelenleg a pálya szegélyei, illetve a drénárkok vannak kialakítás alatt, ezt követően pedig a sóder berakása után a fűtéscsövek telepítése lesz napirendi ponton. Utána tudják folyamatosan beszállítani a többi anyagot, erre a feladatra 10 kamion van ráállítva. A vetés a legutóbbi információk szerint július 8.-ra van kitűzve.

Ennek függvényében mikor veheti az első csapat ismét birtokba a gyepet?

Vetéstől számított 12-20 hét alatt fejlődik ki megfelelően a gyep. A nyári nagy melegben nem lesz egyszerű kinevelni, mert alapvetően a vetésre ideális hónapok az április-május vagy szeptember-október. De semmi sem lehetetlen, csak fokozott felügyeletet és kimagasló odafigyelést igényel, hogy ne égjen meg a fű vagy éppen ne pusztítsa el gomba vagy más betegség a gyepet. A gyökérzetet (is) folyamatosan fogjuk vizsgálni, mérni és amennyiben eléri a 20 cm hosszúságot, úgy befejezettnek tekintjük a beruházást. Onnantól kezdve gyakorlatilag a soron következő meccset itthon fogjuk tudni játszani.

#7

Simon

Krisztián

#7 Simon Krisztián