#55 Szakály Péter
Születési idő 1986. 08. 17.

Mezőkövesd Zsóry FC - Újpest FC
2021. október 30. 14:45

2021. október 30. 14:45

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Kapitány a hídon!
2019. június 21. - ujpestfc.hu
Litauszki Róberttel beszélgettünk a sérüléséről és a nyári szünet sajnálatos alakulásáról.

A Ferencvárosi TC elleni derbin sérültél meg, miután kaptál egy kemény belépőt. Mi is volt pontosan és hogy vagy most?

Igen, a mérkőzés végéhez közeledve kaptam egy rúgást a lábfejemre, és később kiderült, hogy az egyik csontom megrepedt. Nagy fájdalommal járt ez a sérülés, amely ugyanolyan volt a rehabilitáció szempontjából, mint egy törés, nem lehetett vele sem sportolni, sem mozogni. Nagyon sajnáltam, hogy emiatt az utolsó két fordulóban nem tudtam a csapatot segíteni, és azt is, hogy a mögöttünk hagyott szezon nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de bízom benne, hogy idén jobb lesz.

Hat hetes pihenőt írtak elő az orvosok és egy rögzítőt is kaptam, amelyet három hétig kellett hordjak, szerencsére műtétre nem volt szükségem. 21 nap után kezdhettem szépen, fokozatosan terhelni a lábamat. Az elmúlt egy hétben már futottam, mozogtam, mellette a gyógytornát is csinálom és nem éreztem mindeközben fájdalmat, így úgy gondolom, hogy hétfőn a többiekkel együtt el tudom kezdeni a tréningeket.

Sajnos a nyári szünet más szempontból sem úgy sikerült, ahogy megérdemelted volna, a kislányod kórházba került. Mi történt?

A családdal elutaztunk Ciprusra, ahol a pihenés végéhez közeledve a kislányom lebetegedett. Először úgy tűnt, hogy egy hasmenéses-hányásos vírust kapott el, de később magas láza is lett pár nap alatt és szegénykémből utána mintha teljesen kiszállt volna az élet hosszú napokon keresztül, így már ott kórházba kerültünk. Kapott gyógyszereket és infúziós kezelést is, mert egyre súlyosabb lett az állapota. Ezután úgy döntöttünk, hogy inkább itthon folytatjuk a kezelést, és a budapesti Szent László Kórház infektológiai osztályán kiderítették az orvosok, hogy rota enkefalitisz vírussal fertőződött, majd ebből következett egy agyvelőgyulladás is. Emiatt elfelejtett beszélni és elvesztette a koordinációs képességét is, nem tudott járni. Rendkívül nehéz napok voltak, rengeteg vizsgálat, vérvétel, agyvíz vétel, altatások, temérdek megpróbáltatás érte a kislányom, 4-5 napig teljesen élettelenül feküdt, nem tudtuk mi lesz ebből az egészből.

Borzasztó nehéz volt ezt szülőként megélni, szeretnék itt is és most is nagy köszönetet mondani a Szent László Kórház orvosainak és nővéreinek, hogy mindenben segítettek, meggyógyították a kislányunkat. Természetesen a családunknak és a barátainknak is hálásak vagyunk, hogy mellettünk álltak, támogattak minket ebben a nehéz időszakban. Összesen két és fél hetet töltöttünk a kórházban, a feleségemmel minden pillanatban ott voltunk a kislányunkkal, szerencsére az első hét után visszajött a beszéd neki, majd olyan 10 nap után újra tudott járni. Nagyon örülünk annak, hogy teljes mértékben fel tud épülni, mert még az elején az is benne volt, hogy nem feltétlenül lesz ez így.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet erre a betegségre, mert van rá védőoltás, de nem kötelező és ha az ember nem informálódik vagy kap megfelelő tájékoztatást erről a vírusról, az sajnos ilyen következményekkel járhat.

Bízom benne, hogy a későbbiekben a klubon keresztül tudunk segíteni a kórháznak, mert maximálisan megérdemlik és remélem, hogy közös összefogással eredményesen támogathatjuk azokat, akik ránk és a gyerekeink egészségére is vigyáznak (ezzel kapcsolatban klubunk a későbbiekben jelentkezik hivatalos honlapunkon – a szerk.).

#55

Szakály

Péter

#55 Szakály Péter