Újpest FC - MOL Fehérvár FC
2020. február 1. 17:00

2020. február 1. 17:00

Aron Bjarnason: Megvan a csapatban a minőség
2019. augusztus 13. - ujpestfc.hu
Izlandi labdarúgónkkal a kezdetekről, beilleszkedésről és az eddigi tapasztalatairól beszélgettünk.

Először is, téged is elkapott az a vírus, amely az együttes több tagját is leterítette. Hogy érzed magad?

Igen, sajnos elkapott egy lázzal járó betegség, de már teljesen jól vagyok, mondhatom, hogy 100%-os állapotban. Csalódott voltam, hogy leamortizálódtam, de sajnos néha történnek ilyen dolgok.

Már több mint három hete erősíted a csapatot, mik voltak az első benyomások a többiekről, a körülményekről?

Nagyon pozitív volt elsőre is minden, véleményem szerint megvan a csapatban a minőség, amit a DVTK ellen meg is mutatott, és amelyre lehet majd építeni. Az első hetek jól sikerültek, élvezem az itt létet, ideköltöztem, hamar sikerült beilleszkednem.

Kivel lettél először jóban az öltözőben?

Vincent Onovot mondanám, nagyon sokat segített nekem a kezdetekkor, egy rendkívül jó srác.

Mik az erősségeid a pályán?

Mondhatni elég gyors vagyok, jól megy a cselezés is, az egy az egy elleni szituációk, a keresztezések, ezeket mondanám.

A nyolcas mezszámot korábban olyan legendás újpesti alakok viselték, mint a trükkmester Göröcs János, mindenki Titije vagy éppen az a Rajczi Péter, aki az utolsó gólkirályunk volt. Miért esett pont erre a választásod?

Mindig is szerettem ezt a számot, és tisztában vagyok vele, hogy a futball óriásai közül többen is ezt választották maguknak. Ezzel némi nyomást is helyeztem magamra, ami pluszban ösztökélhet, hogy még jobban hajtsak, menjek előre.

Izlandról származol, sikerült már akklimatizálódnod?

Vannak különbségek a két ország között, az időjárás sokkalta melegebb annál, mint amihez hozzászoktam otthon. Itt nem beszélnek annyian angolul, mint nálunk, persze a klubnál ezzel nem volt gond.

Alapvetően nincsenek nagyon eltérő dolgok a két hely mindennapjai között, de mondjuk még csak három hete vagyok itt, így egyelőre csak ennyit tudok erről mondani.

Pályára léptél az MTK Budapest elleni edzőmérkőzésen, és a bajnokság első két fordulójában is szerepet kaptál. Mi a véleményed a mutatott játékunkról?

Az első bajnokin szerintem jól ment a játék, de szerencsétlenségünkre nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket és ezért megbüntettek minket a vendégek. Folyamatosan fejlesztjük a stílusunkat, nekem tetszik, hogy a taktikánk része a labdabirtoklásra építés, szeretünk játszani, harcolni, ami nagyon szimpatikus.

Az U19-es válogatottban többször is lehetőséget kaptál a bizonyításra, szerinted mi kell ahhoz, hogy a felnőtt keretbe is meghívót kapj?

Először is itt kell majd beverekednem magam a kezdőbe ehhez, amit nagyon szeretnék és egyik célom. Ha ez megvan, és jól megy a játék, gólokat lövök és gólpasszokat adok, akkor kelthetem fel a szövetségi kapitány figyelmét és akkor lehet esélyem erre. De menjünk sorjában, először itt teljesítsek jól.

Van hobbid, mivel szoktál kikapcsolódni?

Rengeteg sportközvetítést nézek, legyen az futball, kézilabda vagy kosárlabda, nekem mindegy, csak sport legyen. Ezenkívül szeretek utazni, új helyeket megismerni.

Izlandon a parkokban nagyon népszerű és én is szeretem a frizbi golfot, nem tudom, hogy Magyarországon ez mennyire elterjedt.