Újpest FC - MOL Fehérvár FC
2020. február 1. 17:00

2020. február 1. 17:00

A számok bűvöletében
2019. december 3. - ujpestfc.hu
Fecének nem mindegy, de azért „nyolc”

Ahogy szoktuk, kezdjük a teljes fordulót tekintve a szemezgetést. Bár ez sem igaz így, mert egy pillanatra meg kell állnunk az egész eddigi bajnokság egy mutatója mellett, miszerint Feczesin Róbert a hétvégi duplájával átvette a vezetést a mesterlövészek rangsorában! Az idei kiírásban már nyolcszor zörgette meg ellenfeleink hálóját.

Na, akkor jöhet a 14. kör részletezése. Az InStat-index alapján az egész mezőny ötödik legjobb teljesítményét hozta gólvágónk, így picit meglepő, hogy a forduló válogatottjában nem kapott helyet csatárunk. Cserébe ott van viszont az ötös sarkáról indított bombájával betaláló Branco a heti dream teamben. Szombati támadójátékunkat mi sem illusztrálja jobban, mint maga a négy gól, de Obinnának a sikeres cselek kategóriájában elért első, míg elnyűhetetlen középpályásunk, Sankovic harmadik pozíciója a sikeres támadópasszoknál ugyancsak bizonyíték az offenzíva hatékonyságára.

Csak a saját mérkőzésünket figyelembe véve értelemszerűen a már említett összehasonlításokban a listavezetők azok, akik a hat találkozót összevetve is odafértek a top 5-be. Az InStat-indexet nézve a dobogós helyezéseket is elhappoltuk, sorrendben pedig Fece után Pauljevic lett az ezüstérmes, míg a bronzérmet Sankovic érdemelte ki. És ha már Bojan, akkor úgy teljes kép, hogy az összes sikeres átadást tekintve is ő szerepel a ranglista élén, itt egyébként még négy csapattársa követi, Pauljevic, Burekovic, Heris és Ristevski, tehát nem fért az első 5-be paksi játékos. A támadópassznál is hasonló a mutató és a forduló bronzérmesének neve után Burekovic, Zsótér és Pauljevic jön a sorban. Tehát összességében mind a csapatmutatókban, mind az egyéniben a Paksi FC fölé sikerült nőni a Fehérvári úti Stadionban.