#5 Máté Zsolt
Születési idő 1997. 09. 14.

Újpest FC - MOL Fehérvár FC
2021. október 22. 20:00

2021. október 22. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
A felnőttek erősítése a cél, ezen az úton járunk
2019. december 23. - ujpestfc.hu
Szabó György utánpótlás szakmai igazgatónk értékelte az idei őszi félévet

Milyen célokkal vágtak neki korosztályos csapataink a 2019/20-as bajnoki kiírásnak?

"A legfőbb cél az volt, hogy a fiataljaink egyénileg fejlődjenek és adjunk fel játékosokat az NB I-es teamnek. A II. csapatunktól azt vártuk, hogy a lehetőségek szerint versenyben legyen a bajnoki címért, a feljutásért az osztályozóhoz. Az U17-es, U18-as korosztályunkban célként a jövő évi NB I-es alapszakaszba jutást tűztük ki. Az U14-eseknél az NB I-be jutásért dolgozunk, melyhez a bajnokság megnyerése mellett osztályozó meccseken is túl kell jutni. Az U18-as és U15-ös gárdánknál azt szeretnénk, ha minél több játékost adnának a fölöttük lévő korosztályokba. Az alsóbb éveseknél szeretnénk minél több játéklehetőséget biztosítani a gyerekeknek a fejlődésük érdekében. Ehhez tornákon, nemzetközi kupákon is részt veszünk a kötelező programokon kívül. A női szakágunkban a felnőtteknél az NB I-be visszajutás volt az elvárás, az U19-es, U16-os és U14-es csapat pedig ehhez biztosítja a jövő hátterét."

Mennyiben fejlődtek a csapatok?

"A II. csapatunkat idén is újra kellett szervezni, mert több játékosunk is fel tudott kerülni: Máté Zsolt és Csongvai Áron az NB I-es kerethez, Hajnal Balázs és Katona Mátyás pedig kettős játékengedéllyel Vácon játszott az NB II-es bajnokságban. Az U17-esek és az U16-osok nagy keretváltozáson mentek át, ennek eredményét tavasszal a megszerzett pontok számában is szeretnénk látni. Az U15-ösöknél és U14-eseknél kisebb mozgás volt, ezen csapataink néhány minőségi átigazolással erősödtek. Az U13-as és az U7-es korosztály közt a keretek minőségében volt előrelépés. A felnőtt nők összetétele a tavalyi évhez képest sokat erősödött, a fiatalabbak létszámban és minőségben is tovább fejlődtek."

Hogyan értékelné az őszi teljesítményét?

"A BLSZ I-ben szereplő csapatunk az utolsó 8 meccsét megnyerve feljött a dobogóra. A feladott játékosok utáni űrt nehéz volt kitölteni. Összességében értékesnek tartom az őszi szereplésünket a bajnokságban. Több pontot szereztünk, mint tavaly ebben az időszakban, amikor is az utolsó fordulókig versenyben voltunk a bajnoki címért. Az U18 és az U15 ellátta feladatát, a fölöttük lévő korosztályok számára tudtak feladni labdarúgókat. Az U17-esek és U16-osok teljesítményénél nagy hiányérzetem van. A helyezés még belefért az elvártakba, de sokkal eredményesebb tavaszt várok tőlük. Az U14-esek magabiztosan, hibátlanul szerepelnek, ez dicsérendő, az U13-U7 korosztályaink szépen fejlődnek. Az NB II-es Női csapat is a terv szerint szerepel, reális elvárás a feljutás, amennyiben így folytatjuk."

Miben kellene fejlődnie a korosztályoknak?

"A klubon belüli menedzselésünk jól halad, erre törekszünk továbbra is: minél több játékosunk tudjon a korosztályánál feljebb játszani, edzeni."

Az Újpest FC Tábor utcai sportközpontja a 2019-es évben több változáson is átesett, melyek voltak ezen átalakulások?

"Folyamatosan, nagy lépésekkel fejlődik az infrastrutúránk is, idén egy élőfüves nagypályával és egy egyedi méretű műfüves pályával gazdagodott az Utánpótlás Központunk."

Miben nyújt az Újpest FC Utánpótlás Akadémiája a többinél?

"A képzésünkben a játékosaink egyéni fejlődése a legfontosabb, ennek érdekében játékhelyzetekben oktatunk, sok párharc, kisjáték és egyéni képzés szerepel a képzési tervünkben. A nyár óta négy csapatot neveztünk a futsal bajnokságokba is (felnőtt, U15, U13, U11), melyektől további előrelépést várunk és tapasztalunk is."

#5

Máté

Zsolt

#5 Máté Zsolt