#7 Simon Krisztián
Születési idő 1991. 06. 10.

Újpest FC - Paksi FC
2020. november 27. 20:00

2020. november 27. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Információk a csapatról, távozókról és érkezőkről - interjú Predrag Rogannal
2020. szeptember 17. - ujpestfc.hu
Együttesünk összetétele a nyáron, és jelenleg is komoly változásokon esik át. Vezetőedzőnket kérdeztük a tervekről, új igazolásokról.

Legutóbbi szereplésünk egyértelműen azt mutatta, hogy hátul meggyengült a csapatunk, Obi távozásával most középről is vesztettünk embert. Várható még új igazolás?

Igen, már eddig is nagyon megváltozott a keret. Az előző idény végén eligazolt Balázs (szélsőhátvéd), Heris (középső védő), Litauszki (középső védő), Zsótér (középpályás) és Novothny (csatár). A felkészülés alatt távozott még Sedlacek (középpályás) és Calcan (támadó), és szezon elején pedig ismét gyengült a keretünk a távozó Kosztával (támadó), Burekovic-csal (balhátvéd), és most Obinnával (támadó középpályás).

Ezt is figyelembe véve új játékosokra mindenképp szükség van, és hamarosan, sőt, inkább azt mondhatom, hogy a következő napokban új arcokra számíthatunk a csapatnál. Három érkező játékossal számolunk jelenleg.

Milyen pozícióra érkezik az erősítés?

A bennünket elhagyó futballisták listájából, illetve az utolsó 2 meccs elemzéséből, valamint Obi és Burekovic hiánya is azt mutatja, hogy a védelmünkre és a középpálya támadó szekciójára kell még megfelelő játékosakat szerezni. A most csatlakozók a védelmet fogják erősíteni, 2 bal oldali, és egy középső védő érkezik, illetve a tervek szerint még a támadószekcióba is igyekszünk új játékost hozni.

Miután a csapathoz kerülnek, mennyi időre van szükségük a beilleszkedéshez, mikor láthatjuk őket a pályán?

Ez egy nagyon összetett kérdés, sok tényező befolyásolja. De nekünk már nincs sok időnk, minél előbb a csapat részévé kell válnia mindenkinek, ezért dolgozik folyamatosan a szakmai stáb. Persze az új igazolásokon is sok múlik, ezért nagyon fontos a játékos személyisége. A helyzetet azonban megnehezítik a jelenlegi protokollok és szabályok, amelyeket a koronavírus miatt vezettek be, ez jelentős meghosszabbíthatja a tárgyalásokat, és az érkezésüket.

Ebben a helyzetben az is fontos, hogy a játékosok között meglegyen a „kémia”. Te hogyan tudsz ebben segíteni?

Mindig hangsúlyozom, hogy ez kiemelten fontos, és arra törekszünk a stábbal, hogy a csapat körüli légkör mindig a lehető legjobb legyen. De valójában ezt a srácoknak maguknak kell felépíteni, én vezetni, irányvonalat tudok mutatni nekik és támogatni őket ebben.

Lirim Kastratit, aki debütálásakor jól mutatkozott be, sokan hiányolták. Volt valami különleges oka annak, hogy csak a cserepadon kapott helyett?

Lirim már a tesztjátékok során is jó benyomást keltett, ezért is igazoltuk le. Adtam neki egy esélyt a Budafok ellen, amit ő ki is használt, és jól teljesített, de már az első meccs után is folyamatos fájdalmat érzett a lábában, ami sajnos a koszovói válogatott összecsapások után erősödött kicsit. Részletes vizsgálatokon esett át, és végül kiderült, hogy nem komoly a gond, így hétfőtől már együtt edzhetett a fiúkkal. Én is szeretném a lehető leghamarabb a pályán látni, de természetesen óvatosnak kell lennünk, mert a játékosok egészsége és annak védelme a legfontosabb.  

#7

Simon

Krisztián

#7 Simon Krisztián