Újpest FC - Paksi FC
2020. november 27. 20:00

2020. november 27. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Egygólos vereség a „kis” pesti rangadón.
2020. október 12. - ujpestfc.hu
A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

Két második alakulat találkozott a hétvégén Csepelen, két fiatal együttes, a válogatott szünet ellenére nem sok visszajátszó szerepelt az összeállításokban. Nem sokáig kóstolgatták egymást a csapatok, gyakorlatilag az első sípszótól egymásnak feszültek. Jó iramban kezdődött tehát a találkozó, és bár a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, vagy amikor kellett a hálóőrök voltak a helyükön egy-egy kiugratásnál, mégis a játékrész első felében egy percre sem unatkozott, aki a helyszínen láthatta az összecsapást vagy nézte az élő közvetítést online. Az következő időszakbán aztán kicsit lassult a játék, jobban megbecsülték az együttesek a labdát. Többször is sikerült beszorítanunk vendégeinket a tizenhatosuk vonalához, de érdemben nem jelentettünk komoly fenyegetést a kispesti portás, Nagy Sándor által védett területre. Az első igazán ziccernek nevezhető jelenet a fehér mezes dél-pestiek előtt adódott, amikor egy jó indítást követően László Dávid lépett ki, de nem célzott pontosan, így a játékszer elzúgott keresztbe a kapu előtt, Tomori Zoltánnak nem kellett beleavatkoznia.

A második félidő elején aztán hirtelen jött a fekete leves, a 49. percben egy szép szöktetés után tette ellenfelünk szélsője középre a labdát, és a 11-es pont magasságában álló László Dávid háttal a kapunak átvette, majd védőnk szorításában elesve továbbított a hálóba, 0-1. Rögtön két lehetőségünk is volt az egyenlítésre, de előbb Kálnoki-Kis Zsombor nem célzott pontosan egy szép keresztbefutás után, majd Mauro Cerqueira állt szembe a kapussal, de ő sem találta el a célterületet, így a labda elszállt a jobb felső sarok mellett. A későbbiekben mi irányítottuk a mérkőzést, volt még esélyünk az egyenlítésre, de ezen a napon úgy tűnt be vagyunk oltva a gólok ellen. A hosszabbításban még egyszer komolyan lekontrázott minket a Honvéd, de a végeredmény nem változott, így elvitte a három pontot a Csepel Stadionból ellenfelünk.

Az összecsapás után Mundi Viktort, a srácok vezetőedzőjét kérdeztük, hogy ő hogyan látta ezt a 90 percet:

„Először is szeretnék gratulálni a Kipest csapatának, nagyon szervezetten futballoztak. Sajnos ezen a hétvégén támadásban nem voltunk kellően agresszívek, nagyon keveset vállaltunk az ellenfél térfelén, és ez nagyban befolyásolta a mérkőzést. Tulajdonképpen két megingásunk volt a védekezésben, és az egyikből a Honvéd gólt tudott szerezni. Nem játszottunk jól, de nem érdemeltünk vereséget, a második félidőben a győzelemre is esélyünk volt. Nem vagyok elégedett, nem voltunk elég kezdeményezőek, nem mentünk bele egy az egyben a párharcokba, úgyhogy ebben több lehetett volna. Nagyon sajnálom, hogy vesztesen kellett elhagyni a pályát.”

NB III. Közép csoport 13. forduló:

Budapest, Csepel Stadion

Újpest FC II. – Budapest Honvéd-MFA II. 0-1

Gólszerző: László Dávid 49’

Csapatunk így a 12. helyen várja a következő fordulót, igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint közvetlen riválisaink. Vasárnap 14:30-tól a BVSC-Zugló Stadionban lépünk a gyepre, ahol a tavaly még másodosztályban szereplő Vác FC együttesével mérjük össze erőnket.

A találkozót ITT tudod visszanézni!