#7 Simon Krisztián
Születési idő 1991. 06. 10.
 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Ott vagyunk a döntőben!
2021. április 14. - ujpestfc.hu
Beridze gólja „jegyet” ért a Puskás Arénába!

Egy kupaelődöntő sosem egy szimpla mérkőzés, a tét mindig rányomja a bélyegét az ilyen találkozókra. Jó hírként szolgált az összecsapás előtt, hogy többen visszatérhettek a pályára, akikre a hétvégén még nem számíthatott Michael Oenning.

A meccs elején a hazaiak visszahúzódtak a saját térfelükre, így leginkább nálunk volt a labda, az első negyedóra végén 75%-ban birtokoltuk a játékszert. Passzolgattunk, próbáltuk keresni a réseket, de nem igazán tudtunk veszélyt kialakítani Dombó kapuja előtt. Hiába volt meg a fölényünk, az első lehetőséget mégis a várdaiak hozták össze. Később is sajnos nekik volt egy-két kisebb helyzetük, a második része ennek a 45 percnek inkább a piros-fehéreké volt. De igazából hiányoztak az utolsó passzok és pontos lövések mindkét fél részéről, így nem sok komoly helyzet alakult ki az első félidőben, a szünetig egyik csapatnak sem volt kaput eltaláló lövése.

A második játékrész aztán remekül kezdődött, Beridze játszotta magát tisztára, és ahogy idén már többször megmutatta, bal oldalról nagyon érzi a hosszú sarkot és most sem hibázott. A vezetésünk után sem változott sokat a játék képe, a Kisvárda nem tudott eljutni a kapunkig, mi pedig inkább a biztonságra törekedtünk, és kontrára rendezkedtünk be a lefújásig. Ez a taktika tökéletesen működött, nagy ziccer nélkül lehozta a védelem és Pajovic a kapuban ezt az elődöntőt.

Bent vagyunk tehát a döntőben, és várhatjuk, hogy kivel küzdünk meg a MOL Magyar Kupáért május 3-án a Puskás Arénában!

Vezetőedzőnk, Michael Oenning így értékelte a meccsen látottakat:

„Mindenekelőtt nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk ezt a mai találkozót, mert egy nehéz és komplikált mérkőzésen vagyunk túl. A végén sikerült betalálnunk és ez volt a legfontosabb momentuma az összecsapásnak, hiszen ez adta meg a lehetőséget a győzelemre. Magáról a mérkőzésről nem sok jót mondhatok abból a szempontból, hogy elsősorban a rossz időjárási körülményekkel és széllel küzdöttünk. Nagyon sok párharc tarkította ezt a 90 percet. Az első félidőben inkább a Kisvárda volt erőteljesebb, nagyon jól játszottak előre, letámadtak bennünket. Úgyhogy mondhatni, szerencsések voltunk, hogy úgy tudtunk szünetre menni, hogy még 0-0 volt az állás. A második játékrészre azonban sikerült összekapnunk magunkat, és végül betalálni. Nem baj, hogy csak egy gól született, mert a kupát azt eredményre játsszák, és a győztes eredmény ma megszületett. Azt hiszem, hogy a fiúk készen állnak arra, hogy megmérkőzzenek a döntőbeli ellenfelünkkel. Hogy ki lesz az, ezt majd holnap meglátjuk. Szépen kényelmesen elnyújtózunk a díványon és végignézzük a másik elődöntőt, hogy utána tudjuk, hogy kivel fogunk megvívni a Puskás Arénában.”

#7

Simon

Krisztián

#7 Simon Krisztián