Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
#1 Pajovic Filip
Születési idő 1993. 07. 30.

Újpest FC - Budapest Honvéd
2023. január 28. 0:00

2023. január 28. 0:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Aki már átélte - Branko Pauljevic
2021. május 1. - ujpestfc.hu
49-es számú játékosunk mesélt nekünk

Villámléptű szélsőnk, Branko Pauljevic a következő alanya a kupadöntő-visszatekintő sorozatunknak. 49-esünk mesélt a plusz motivációról, ami 2018-ban dolgozott benne, na meg arról, hogy a korábbi aranyérmére nem csak ő, hanem kisfia is mennyire büszke.

Három játékos szerepelt kezdőként a mostani keretből a 2018-as döntőn: Filip Pajovic, Vincent Onovo és…

Én! Emlékszem, hogy már napokkal előtte csak is arról a meccsről beszélgettünk a barátokkal, ismerősökkel, meg a családtagjaimmal, sőt azóta is. Mindenki tudja, hogy igazi happy end-el végződő este volt. A meccs elején még támadó középpályást játszottam, aztán az akkor vezetőedzőnk, Nebojsa Vignjevic a hosszabbításban visszahozott jobb hátvédnek. 2-2 volt az állás, és egy kis sérülést is magammal vittem arra a meccsre, sőt még be is görcsölt a lábam, hiszen nagyon megterhelő időszakon voltunk túl. A meccs vége előtt 3 perccel éreztem, hogy ugyan görcsben áll a lábam, de ez a mérkőzés csak a miénk lehet és senki másé.

Már az első szezonodban állandó tagja voltál a kezdőnek, ha az akkori és a mai csapat között, ha lenne egy meccs, hogy alakulna?

Ez egy fogós kérdés. Azt hiszem mondhatom azt, hogy a mostani keretünk csapatként erősebb, mint az akkori és talán több a tapasztalt játékos, mint azelőtt. Sok hullámvölgyünk volt, részben a koronavírus miatt is ebben a szezonban, ezét talán nem tudtuk megmutatni a bennünk rejlő teljes potenciált. Azzal a csapattal harmadikok lettünk, de úgy gondolom, hogy a mostani keretben sokkal több van, mint a mostani helyezésünk.

A 2018-as döntőn pont a korábbi csapatoddal néztél szemben. Adott ez valamilyen plusz terhelést, vagy faktort a meccsnek?

Igen, természetesen egy plusz motivációt adott. A Puskásban egy évet játszottam, majd egy kölcsönszezon után el kellett jönnöm, mert úgy gondolták, hogy tőlem jobb játékosokat sikerült igazolniuk. Engem ez nagyon motivált, hogy megmutassam, hogy jobb vagyok, mint ők. Viszont ez körülbelül a kezdő sípszóig van benned. Ha döntőben vagy és elkezdődik a meccs, már nincs szükséged extra motivációra, plusz célokra, vagy valami prémiumra, hanem csak mész előre, hogy megnyerd a trófeát.

Az ünneplés képeinél láthatjuk a kisfiad is veletek ünnepelni. Vele gyakran előkerül ennek az estének az emléke?

Igen, mai napig emlegeti azt az estét. Akkor 3 éves volt, most 6 éves és már meg is kérdezte, hogy ha sikerül megnyerni idén a kupát, akkor övé lehet-e az érmem. Sőt, igazából sokszor felmerül a kérdés, hogy a 2018-as medál most az övé, vagy az enyém.

 

#1

Pajovic

Filip

#1 Pajovic Filip