#5 Máté Zsolt
Születési idő 1997. 09. 14.
 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
A szezon pillanatai - 02
2021. június 6. - ujpestfc.hu
Nehézkes kezdetektől az európai porondig!

Szezonösszefoglaló-duológiánk második részét sikerült kronológiailag is a bajnokság második feléhez igazítanunk. A 2021-es esztendőt Michael Oenning vezetésével kezdtük el, és egy nehézkes, fájdalmas vereségeket is hozó rajtot követően újra fényesebben kezdett el ragyogni a nap Újpest felett. Egy bombasztikus találattal indultunk el felfelé, a lendület pedig egészen a Konferencia ligáig repítette a csapatot.

A szezonösszegző tízes lista első felét ide kattintva olvashatják.

6. Bombasztikus ébresztő

Nehezen indult a 2021-es esztendő a csapat számára. Sok gólos és fájó vereségekbe szaladtunk bele, ami után a jó formában lévő MTK elleni párharc nem tűnt a legjobb “gyógyírnek”. A srácok azonban rendkívüli játékkal 3-1-es győzelemmel hozták haza az összes pontot az Új Hidegkúti stadionból, ehhez kellett csapakapitányunk Simon Krisztián, aki egy bődületes bombagóllal lendítette át a csapatot a holtponton.

7. Pajovic és a büntetők

Tudjuk jól, hogy ha büntetőpárbajra kerül sor, akkor Filip Pajovic jelenléte fontos fegyvertényt jelenlét a kapuban. A 2018-as kupadöntő büntetőbárbaja után most az idei kiírás negyeddöntőjében kellett pár igazán fontos védés szerb kapusunktól, aki a kulcs pillanatokban most is ráérzett, merre kell vetődni…a kövesdi lövők bánatára. Pajo ezt követően a Kisvárda ellen is lehúzta a rolót, így mehettünk a Puskás Arénába a tizenegyedik kupagyőzelemért!

8. Újpesti növendékek a címeres mezben

Nem csak a felnőtt keret tagjai kaptak behívót ebben a szezonban: Németh Márk és Kiss András is címeres szerelést húzhatott magára az elmúlt szezonban. Márk az U19-esek közt bizonyíthatott a nemzeti csapat stábjának és több meccsen is ott volt a válogatott keretében, míg András az U15-ös korosztályban kapott behívót az ország legjobb fiataljait gyűjtő edzőtáborra.

9. Kupagyőztes!

Kétezer-huszonegy. Tizenegy. Százegy. Három fontos szám a MOL Magyar Kupát illetően, ami a mi szezonunkat illeti: a 2021-es döntőben Lirim Kastrati 101. percben szerzett találatával megszereztük a 11. kupagyőzelmünket. A bajnoki mérleg alapján jóval esélyesebbnek tartott MOL Fehérvár FC a szezon negyedik összecsapásán nem tudott mit kezdeni a jól megszervezett védelemmel, védőnk találata után pedig nekünk szólhatott a döntőkről már ismert Queen dal, a We Are the Champions.

10. Őrületes szezonzáró

Immár a trófeával az oldalvonal mellett és nézőkkel a lelátókon futottunk neki a bajnokság utolsó, ZTE elleni találkozójának. A két csapat közönségszórakoztató mérkőzésen 9 gólt termelt és a bezsebelt 3 pontnak köszönhetően a 6. helyen zártuk a bajnokságot.

Ez volt az a 10 emlékezetes pillanat a szezonból, amiről úgy gondoltuk, mindenképp érdemes nosztalgiázni egy kicsit. Ahogy már az első cikkben is írtuk, voltunk fent és voltunk lent is a szezon során, de a játékosok egyik pillanatban sem adták fel, aminek a végeredményeképp hazahozták a Szusza Ferenc Stadionba a MOL Magyar Kupáért járó serleget, ezzel megszerezve arra a jogot, hogy a következő szezon első tétmeccse egy nemzetközi sorozat, a Konferencia Liga selejtezője legyen! Kívánjuk a legjobbakat az új szezonra a srácoknak, valamint szurkolóinknak!

Hajrá, Lilák!

#5

Máté

Zsolt

#5 Máté Zsolt