Mezőkövesd Zsóry FC - Újpest FC
2021. október 30. 14:45

2021. október 30. 14:45

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Családi nap és toborzó szakmai szemmel 2. rész
2021. október 7. - ujpestfc.hu
Siposné Lénárt Editet, klubunk U9-es edzőjét kérdeztük

Ma reggel már elkezdtük boncolgatni, hogy hogyan is végződött Családi napunk, melyet egybekötöttünk egy toborzóval, ahol nagyon sok gyermek, csaknem 100-an jelentkeztek próbajátékra egyesületünknél.

Ma a 9 évesek korosztályának trénerével, Siposné Lénárt Edittel beszélgettünk magáról a rendezvényről, illetve a saját korcsoportját illetően a toborzó sikerességéről.

Hogy érezte magát a Családi napon?

Én nagyon jól éreztem magam, és nagyon örültem, hogy sikerült megszervezni egy ilyen nagyobb szabású Családi napot. Több szempontból is jó ötletnek tartottam, mert nyilván a már nálunk pallérozódók is eljöttek a szüleikkel, és rég volt ilyen megmozdulás Újpesten.

Mennyire mondható sikeresnek a toborzó?

Az mindenképpen elmondható, hogy „hozzám” jelentkezett a legtöbb gyerek, nagyon sokan jöttek 2013-2014-es születésűek. Ha őszinte akarok lenni azt azért nem mondhatom, hogy túl sok kimagasló képességű kis futballista érkezett volna, de szerintem nem is az a legfontosabb. Úgy gondolom, hogyha valakinek van gömbérzéke és itt akar focizni Újpesten, mert ez neki szívügye, akkor meg kell adni neki a lehetőséget, és a lehető legtöbbet kihozni belőle.

Van még más is, ami befolyásoló tényező egy ilyen válogatáson?

Elég régóta dolgozom ebben a szakmában, és módom volt sok komoly karriert befutó játékos nevelésében, képzésében részt venni. Bár ilyen kisgyerekekkel nem foglalkoztam eddig, viszont a hosszú évek tapasztalata alapján úgy érzem, hogy meglátom a lehetőséget egy-egy gyerekben, akik később a labdarúgásban akár magas szinten képesek teljesíteni. Azonban, ha ez mégsem jön össze, akkor is a sporthoz való kötődést szeretném mindenképpen átadni a kicsiknek.

Akkor összeségében elégedett mind a Családi nappal, mind pedig a toborzóval?

Igen, azt gondolom, hogy elégedett lehetek, elégedettek lehetünk. A Családi nap remek hangulatban telt, szerintem a kilátogató szülők és gyerekek is jól szórakoztak. A toborzó is hozta az elvártakat, talán kicsit többet is. De túl mindezeken szükség volt már egy ilyen napra, ahol újra együtt lehetett az Újpest-család.