#7 Simon Krisztián
Születési idő 1991. 06. 10.
 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Meglesz-e a mesterhármas?
2022. május 6. - ujpestfc.hu
Legerősebb riválisunkkal játszunk a negyedik helyért

Szoros a küzdelem az OTP Bank Liga utolsó fordulóiban a negyedik helyért, s ebben a versenyfutásban az egyik legnagyobb riválisunk a MOL Fehérvár FC gárdája. Michael Boris együttese a második legnagyobb keretértékkel bír a transfermarkt.com adatai szerint (21.55 millió euró), valamint a második legidősebb is (28 év átlagéletkor) a rangsorban. Az évek és - javarészt nemzetközi - tapasztalat az egyéni értékeknél is megmutatkozik: 6 játékosuk is 1 millió euró feletti értékkel bír, közülük korábbi játékosunk, Loic Nego és Ivan Petryak vezeti az élmezőnyt (2 m. euró), mögöttük pedig a 11-szeres osztrák válogatott Zulj (1.7 millió euró) áll a dobogó harmadik fokán.

 

 

Az elmúlt évekhez képest gyengébbre sikerült szezonja ellenére a vendégeinké a harmadik legmagasabb átlagos InStat-index (214), valamint a meccsenkénti statisztikákban a negyedik legtöbb kaput eltaláló lövés. Lőtt gólok tekintetében a középmezőnyben szerepelnek (45), ebből a legtöbbet Kenan Kodro (14) vállalt, a legtöbbször pedig Loic Nego (10) adott gólpasszt. Támadósoruk a harmadik legnagyobb xG-termelője a bajnokságnak, azonban a 53 “várt” gól ellenére szerzett 45 találat az ötödik legalacsonyabb xG konverziós értéket hozza (azaz az ötödik leggyengébb csapat a helyzetkihasználások terén). A harmadik legtöbbször megállított lesre futás (74) és a harmadik legtöbb kidolgozott helyzet (198) is ott szerepel a nevük mellett.

Az örökmérleg a vendégeink felé dőlt el az utóbbi években, hiszen a 116 bajnoki mérkőzésből mi 42-t, ők pedig 50-et tudtak megnyerni, 24 pedig döntetlenre végződött. Az elmúlt három találkozót behúztuk vendégünkkel szemben (a tavalyi kupadöntő, valamint az idei két bajnokit). A két bajnoki győzelem rendkívül emlékezetesre sikerült, hiszen előbbin sikerült először megszereznünk a három pontot egy bajnokin, utóbbin pedig góllal debütált Budu Zivzivadze, akit pont a fehérváriaktól kaptunk kölcsön erre a félévre.

Védelmünk biztosan nem fog unatkozni a fehérváriakkal szemben, bizakodásra adhat azonban okot a gyengébb helyzetkihasználásuk, na meg a mi támadósorunkban rejlő potenciál és a két korábbi találkozó eredményéből fakadó mentális plusz (na meg a 12. játékos, azaz a szurkolók jelenléte)!

#7

Simon

Krisztián

#7 Simon Krisztián