Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.

Újpest FC - ZTE FC
2023. április 1. 0:00

2023. április 1. 0:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Győzelem a Derbin a 19 éveseknél!
2022. május 31. - ujpestfc.hu
Egy gól döntött a szombati rangadón

Az utolsó fordulóhoz érkezett az U19-esek legmagasabb jegyzett osztálya is, és nem kis feladat várt fiataljainkra, ugyanis ősi riválisunkkal, az FTC-vel vívta meg a szezon zárómérkőzését. Ahogy vezetőedzőjük, Véber György a találkozó előtt fogalmazott, mindegy, hogy milyen korosztályban folyik a küzdelem, a Derbi az mindenhol más, mint a többi összecsapás.

Ennek szemléletében állt mindkét együttes ehhez a bajnokihoz, és bár több kisebb hiba tarkította az a találkozót, az iramra és a harciasságra nem lehetett panasz. Az első félidő derekán meg is szereztük a vezetést Tamási Domonkos révén, és előnyünket meg is tudtuk tartani, így 1-0-s állásnál vonulhattunk az öltözőbe a 15 perces a szünetre. Ugyan a második játékrészben megvolt az esélyünk arra, hogy növeljük góljainak számát, ám a mérkőzést végét jelentő hármas sípszóig már nem jutott át többször a labda a gólvonalon, így ez az egy találat döntötte el javunkra a szombati meccset.

A lefújás után Véber György így értékelte a látottakat:

„Évzárónak tökéletes volt ez a találkozó, mert úgy gondolom, hogy Újpesten mindig nagy eredmény, bármilyen korosztályban egy Ferencvárost legyőzni, és nekünk ez sikerült. Tipikus szezonvégi meccs volt, mind a két csapat, szerintem, maximum közepes teljesítményt nyújtott, a játék összképe alapján azért inkább az volt a kérdés, hogy több góllal tudunk a végén diadalmaskodni. Ezt egy kicsit sajnálom, mert az mindig jobban néz ki, de tulajdonképpen egy magabiztos győzelmet arattunk. Érződött a szezon minden gondja, baja, fáradtsága a gyerekeken, de reális eredmény született, és így jó szájízzel fejeztük be az idényt.”

MLSZ Országos U19 "A" Csoport 14. forduló

Újpest FC – Ferencvárosi TC 1-0

Gólszerző: Tamási Domonkos 25’

Zábráczki Szabolcs – Ujvári Mátyás – Amir Qasim (Mousavi Pour Seyed Amirreza 70’) – Szabó Ádám – Rideg Bálint – Tamási Domonkos – Geiger Bálint – Müller Márk – Szabó Norbert (Horváth Dániel 93’) – Gál Barnabás – Simon Balázs

Ezzel véget ért a 2021/22-es idény a 19 évesek számára, és a tavasszal elért eredményeikre joggal lehetünk büszkék. A hét második felében Véber György fogja kielemezni a srácok teljesítményét.