Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
#7 Simon Krisztián
Születési idő 1991. 06. 10.

Újpest FC - ZTE FC
2022. augusztus 13. 20:15

2022. augusztus 13. 20:15

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
“Yohannak remek izomzata van, ami segíti majd a gyors felépülést”
2022. augusztus 4. - ujpestfc.hu
Fizioterapeutánkkal beszélgettünk Croizet sérüléséről

Yohan Croizet még a nyári felkészülési szezon során szenvedett súlyos térdsérülést a Bohemians Praha elleni mérkőzésen. Francia támadónk a mérkőzés hajrájában egy non-kontakt szituációban a térdéhez kapott és az esetet követően hordágyon vitték le a pályáról. Később kiderült, hogy a keresztszalagja sérült, így hosszabb pihenőre kényszerül. 10-esünk a hét elején fontos beavatkozáson esett át, így megkérdeztük fizioterapeutánkat, Zarko Milovanovicot, hogy mire számíthatunk Yohan rehabilitációját illetően.

“Bár még a műtét kiértékelésének adatai nem érkeztek meg, nagyjából elkezdhettünk kalkulálni azzal, hogy milyen munka vár majd Yohanra. Az első héten otthoni gyakorlatokkal kezdhet, utána majd már közösen elkezdünk dolgozni az izmok stimulálásával, illetve azzal, hogy a megfelelő a láb megfelelő mozgathatósági mértékét elérjük. Ezt után próbálkozhat majd a futó edzésekkel. A negyedik hónapot követően elkezdhet komolyabb edzésmunkát végezni, a végleges felépülést 6 hónap környékére tervezzük. Ez lehet valamivel több, de lehet kevesebb is, a tervezett program nagyban függ majd attól, hogy a szervezete hogyan reagál a munkára. Croizet-nek remek izomzata van, ami sokat segíthet az események felgyorsításában. Amire még figyelnünk kell, hogy a tervezett visszatérési idő egybeesik a szezon azon szakaszával, a téli időszakban, ahol a pályák fagyottak, keményebbek és csúszósabbak ezáltal veszélyesebbek azokra, akik ilyen sérülésből lábadoznak. Figyelnünk kell arra, hogy milyen körülmények közt engedjük őt vissza a pályára.”

 

 

Stábunk számára nem ismeretlen ez a sérülésforma, Simon Krisztián és Stefan Jevtoski is került hasonló helyzetbe, a közelmúlt szezonok során.

“Az ilyen jellegű sérüléseknél többé-kevésbé ugyanazt a tervet tudjuk követni. Simon helyzetében is hasonló volt az időzítés, őt sem lehetett túl korán, egy veszélyes időszakban visszaengedni a pályára, hiszen akár a karrierjét is kockára tettük volna azzal. Stefan esetében megvolt a lehetőség, hogy nyugodtabb és lassabb munkafolyamat végén térjen vissza, hiszen a posztján több bevethető játékosunk is volt. Az viszont nagy különbség köztük és Yohan között, hogy Croizet-nek korábban nem volt ilyen jellegű sérülése, illetve - ahogy azt már mondtam is - egészen kiváló izomzata van, ami a rehabilitációt fel tudja pörgetni. Pontos részeltekre még várunk, ahogy ezt az elején jeleztem is, de annak a menete, hogy hogy kezeljük őt, nagy vonalakban már kész van.”

 

 

Támadónknak mielőbbi gyógyulást kívánunk, állapotáról pedig igyekszünk tájékoztatást nyújtani a rehabilitáció fontosabb szakaszaiban.  

 

#7

Simon

Krisztián

#7 Simon Krisztián