Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - KECSKEMÉTI TE
2022. október 7. 20:05

2022. október 7. 20:05

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Elvitte az Astra a három pontot
2022. szeptember 13. - ujpestfc.hu
Verességgel kezdett hazai pályán női csapatunk


Mivel a Simple Női Ligában a 2. fordulóra kiírt találkozónkat az FTC kérésére elhalasztottuk, ráadásul pályacserével (ennek pótlása szeptember 21-én lesz Kocsis Sándor Sportközpontban), így egészen az elmúlt hétvégig kellett várni, hogy hölgyeink először hazai környezetben pályára léphessenek.

Jó iramban kezdődött a találkozó, és az első találatra sem kellett sokat várni, a 11. percben egy szélről jövő labda zavarta meg védelmünket, amit Szabó Boglárka használt ki, ezzel megszerezve a vezetést a vendégeknek. A bekapott góltól nem zuhantunk össze, sőt újabb negyedóra elteltével már nálunk volt az előny. Előbb egy szöglet után került a gólvonal mögé a labda, majd egy előre ívelt szabadrúgást követően csúsztatott saját hálójába az üllőiek hátvédje. A szünetig már nem változott az eredmény, így 2-1-es állásnál vonulhattak az öltözőbe a lányok.

A második játékrészre mindkét gárda harciasabban jött ki, sok volt a játékmegszakítás a szabálytalanságok miatt, ami egyébként nagyon sok sárga lapot is eredményezett, bár meg kell jegyezni, hogy ebben nem mindig járt el konzekvensen a játékvezető. Bő 10 perce ment a félidő, amikor egy számunkra előnyösebbnek tűnő helyzetben nem tudtunk tisztázni, ellenfelünk csatára lecsapott a szabad labdára és az üres kapuba továbbította a játékszert. Mindkét együttes ment előre a három pontért, de míg az egyik oldalon minden kimaradt, az Astra kétszer is betalált, másodszor már a hosszabbításban, pedig Lengyel még egy könnyű síppal befújt tizenegyest is hárított.

Oroszi Sándor, a lányok megbízott vezetőedzője így nyilatkozott a lefújás után:
„Az egyik szemem sír, a másik nevet, mivel a csapat taktikailag fegyelmezetten, harcosan futballozott. Hátrányból előnybe, majd előnyből hátrányba is kerültünk, gyakorlatilag minden arcát megmutatta a gárda. A lányok kitettek magukért, egy jó iramú, sok párharcos, kemény összecsapásokkal tarkított jó mérkőzésen vagyunk túl, és bárhogy alakulhatott volna a találkozó szerintem. A másik szemem pedig sír a végeredmény miatt, mert számunkra kedvezőtlenül alakult ismételten. Sajnos el kell, hogy mondjam, pedig igyekszem általában nem foglalkozni a bírókkal, de kritikán aluli játékvezetést kapott ez a 90 perc. A mérkőzést nem tudta megfogni a sporttárs, oda és vissza is rossz ítéletekkel sújtotta mindkét csapatot.”

Simple Női Liga NB I. 4. forduló
Újpest FC - Astra-Activtek HFC-Üllő 2-4

Gólszerzők: Véninger 28’ (ög), Cremer 33’(ög), illetve Szabó 11’, Madrid 56’, Vicsek 79’, 92’
Lengyel – Lipkovics – Hlavacska (Moldovan 74’) – Benkő – Véglás – Kiss – Szabó J. (Kreisz 74’) – Nagy Sz. – Dénes – Szabó D. – Léner

A következő fordulóban újra idegenben szerepelnek a lányok, ekkor a tabella 2. helyezettjéhez, az MTK együtteséhez látogatnak hölgyeink szeptember 17-én, szombaton 16 órától.

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid