Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - ZTE FC
2023. április 1. 0:00

2023. április 1. 0:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Tim Hall: Szükségünk van a szurkolókra, együtt kell végigcsinálnunk
2023. január 19. - ujpestfc.hu
Az Újpest FC luxemburgi középhátvédje hamar beilleszkedett, szeret részt venni a labdakihozatalokban és nyugodt, jóindulatú embernek tartja magát. Íme, Tim Hall!Mindenekelőtt, milyen volt az edzőtábor? Fáradt vagy?


Nem érzem magam fáradtnak, jól vagyok. Úgy gondolom, hogy szükségem volt erre az edzőtáborra, jobban megismerhettem a társaimat, a teljes stábot, illetve a mérkőzések is jól jöttek mindannyiunknak, főleg nekem. Minden találkozón játszottam, azt hiszem jól is ment a játék és remekül éreztem magam a többiekkel, ez a legfontosabb.

Hogy sikerült eddig a beilleszkedés?

Kiválóan érzem magam, mindenki nagyon kedves velem. Azért jöttem ide, mert egy nagy, történelmileg jelentős klubról beszélünk, ahol remek a fiatal keret, csupa jót hallottam róla. Remélem, képes leszek beépíteni a csapatba a saját tapasztalataimat és tudok segíteni, hogy minél jobb pozícióban végezzen a bajnokságban.

Ki segített eddig a legtöbbet?

Azt hiszem, ez mindig úgy van, hogy azokra támaszkodhatsz a legjobban, akik beszélik az anyanyelvedet. Éppen ezért Boumalt és Croizet-t mondanám, ők segítenek a legtöbbet a mindennapokban.

A pályán eddig mindig higgadtnak tűntél, a való életben is ez jellemző rád?

Egy elég nyugodt srác vagyok. Jóindulatúnak mondanám magam, mindig jót akarok mindenkinek és igyekszem mindenkivel tiszteletteljesen viselkedni, így neveltek. Persze, azért szoktam vicces is lenni, nagyon szeretek nevetni.

Játszottál Németországban, Luxemburgban, Cipruson és Ukrajnában is. Melyik bajnokság tetszett a legjobban, és miért?  

Biztosan sokan meglepődnek majd, de őszintén szólva a ciprusi ligát kell mondanom, ott éreztem eddig a legjobban magam. Kifejezetten erős bajnokság, váratlanul ért, hogy milyen komoly minőséget képviselnek az ottani csapatok. Mielőtt odamentem, egy szokványos, jó kvalitású ligára számítottam, de sokkal magasabb színvonalat tapasztaltam.A színvonal nálunk is emelkedett az elmúlt évtizedben, ért bármilyen meglepetés?

Rengeteget fejlődött az utóbbi években a magyar labdarúgás, elég csak a válogatottra nézni, komoly teljesítményt nyújt most már évek óta, ráadásul folyamatosan. A magyar szurkolók pedig őrülten imádják a labdarúgást, és a stadionok, a körülmények is minőségiek, a bajnokság pedig nagyon érdekes szerintem, jó meccsek lesznek.

Középhátvéd poszton játszol. Miben vagy jó a pályán, mik az erősségeid?

Én egy modern középhátvéd vagyok, aki szeret részt venni a labdajáratásban. Segítek a támadásépítésben és az ellenfél letámadásakor sem jövök zavarba, lábon szeretem kihozni a labdát, nem pedig elrugdosni. Természetesen a legfontosabb mindig az, hogy ne kapjunk gólt a meccseken, így elsődlegesen azért a védekezésre kell fókuszálni.

Van kedvenc játékosod, példaképed?

Gyerekként azért több volt, mint most. Mivel védő vagyok, egy védőt illene mondanom. Legyen mondjuk Marquinhos!

A szurkolók nagyon örültek, hogy minket választottál, üzensz nekik valamit?

Először is azt, hogy mindannyiunknak pozitívnak kell maradnunk! Szükségünk van rájuk a stadionban, hiszen ez nem egy könnyű helyzet jelenleg. Remélem, hogy ott lesznek velünk és együtt csináljuk végig az egészet, hogy aztán közösen ünnepelhessünk.

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid