Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - ZTE FC
2023. április 1. 0:00

2023. április 1. 0:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
U-szektor – U19, Rideg Bálint
2023. január 31. - ujpestfc.hu
„Már a harmadik idény óta vagyok a legeredményesebb a csapatban, de a teljesítményem a fiúk és az edzőim nélkül értelmezhetetlen lenne” – interjú Rideg Bálinttal

Az U-szektor második részében Rideg Bálint és az Újpest FC U19-es csapata került főszerepbe.

Az idén remekül menetelő lila-fehérek 11 forduló alatt öt győzelemmel, három döntetlennel, három vereséggel, 19 rúgott és 11 kapott góllal 18 pontot gyűjtöttek. Így a fiatalok a tabella ötödik helyéről várják a folytatást. Utánpótlás együttesünkben többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Ezidáig Müller Márk négyszer, Amirreza Mousavi háromszor, Tábori Péter pedig kétszer talált be az az ellenfél kapujába.

A Véber György által gólkirályként emlegetett Rideg Bálint az idei szezonban szerzett hat találatával jogosan viselheti „a csapat legeredményesebb játékosa” címet. A délutáni edzést követően elkaptuk pár percre a 18 éves csatárt, aki többek között azt is elárulta nekünk, hogy miért töltött januárban pár napot az 1860 Münchennél.

Nagyon menetel idén az U19-es csapat. Jelenleg a tabella 5. helyén álltok, szerinted minek köszönhető ez a jó forma?

Ősz végére nagyon elkaptuk a fonalat. Szerintem mindenkit motivált, hogy a meccseket követően egyre feljebb lépjünk a tabellán. Valamint az a cél hajtotta az egész csapatot, hogy az utánpótlás mérkőzéseink történetében az eddigi legelőkelőbb pozícióból rajtoljunk a tavaszi szezonban. Többen már jóideje együtt játszunk, így könnyen megértjük egymást a pályán. Szerintem ez az összeszokottság is nagyban elősegíti a közös sikereinket.

Az együttes leghatékonyabb játékosaként egyfajta vezérszerep, ezzel együtt nagy felelősség is hárul rád. Hogyan jellemeznéd magad játékosként?

Én csak végzem a feladatom a pályán, ami nem más, mint a gólszerzés. Már a harmadik idény óta vagyok a legeredményesebb a csapatban, de a teljesítményem a fiúk és az edzőim nélkül értelmezhetetlen lenne. Szerencsére magasra nőttem, ami sokat segít a fejelésben, valamint a védők elleni párharcokban is. Szerintem, aki ismer, az tudja, hogy én mindig mosolygok, és próbálok minden pillanatban jókedvet teremteni, hiszen csak így szeretem játszani ezt a sportot.

Melyek a legfontosabb erősségeid a posztodon?

Az edzőim kiemelkedőnek tartják a fejjátékomat, hiszen minden második gólomat szinte fejesből szerzem. Nagy testalkatomat kihasználva hatékonyan tartom meg a labdákat, és fordulok velük a kapura, valamint előszeretettel játszom egyérintővel, ami gyakran meglepi az ellenfeleket.

Ki inspirál téged a legjobban a pályafutásod során? Van esetleg példaképed?

Inspirációnak talán Wayne Rooney-t mondanám a manchesteri éveiből, hiszen az ő játékán nőttem fel. A példaképemnek apukámat tartom, aki mindig őszinte velem, és amióta elkezdtem a focit, támogat benne.

Véber György egy interjúban említette, hogy nemrég pár napot az 1860 Münchennél töltöttél. Hogy sikerült kint a bemutatkozásod?

Januárban négy napos próbajátékon vettem részt az 1860 München második csapatánál. Ebből három napot edzettem, az utolsó napon pedig egy mérkőzésen vettem részt, ahol egy gólpasszt adtam. Nagyon jól éreztem magam kint, szerintem jól sikerült a bemutatkozás, a helyi edzők, köztük a nagycsapat edzője is kijött miattam az edzésekre, illetve a meccsre, és a végén jól esett, hogy megdicsértek. Azt mondták, hogy tárgyalnak az Újpesttel miattam.

Labdarugóként mi az elsőszámú célod a közeljövőben?

Minél előbb szeretnék bemutatkozni a felnőttek között, sok megkeresést kapok, úgyhogy van erre remény.

Az edzőid kiemelték, hogy az élsport mellett a tanulást is nagyon komolyan veszed. Milyen ambícióid vannak a tanulmányaid terén?

Fontosnak tartom, hogy az élsport mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektessek, néha nehéz összehangolni a kettőt, de egyelőre működik. A Fasori Gimnázium tanulója vagyok, ahol mindenben támogatnak, ezért hálával tartozom az iskolámnak. Már két éve felsőfokú érettségim és nyelvvizsgám is van angol nyelvből, jelenleg pedig németül tanulok. Most gőzerővel készülök az érettségire, amit minél jobban szeretnék megírni.

Visszakanyarodva a futballhoz, milyen célokat tűztetek ki a csapattal a szezon végére?

A célunk egyszerű, meg szeretnénk nyerni a bajnokságot, ami sikerülni is fog, mert a fiúk nagyon jók, és Véber Gyuri bá’ Szlezi bával a legjobbat hozza ki belőlünk.

 

KOVÁCS LILLA

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid