Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - ZTE FC
2023. április 1. 0:00

2023. április 1. 0:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Nemanja Antonov: Nyugodtan, negativitás nélkül kell a Fradihoz mennünk
2023. február 1. - ujpestfc.hu
A Budapest Honvéd ellen győztes gólt szerző Nemanja Antonov beszélt a soron következő derbiről, latolgatta esélyeinket a Kupában és mesélt a csapaton belüli szerepéről is

Először is, hadd gratuláljak a Honvéd elleni sikerhez. Hogy telt a pihenőnapod?

Köszönjünk szépen. Semmi különös, meccsek után mindig elég fáradt vagyok, ilyenkor szeretek otthon pihenni, egy-két kezelésre, masszázsra eljönni és igyekszem mielőbb feltöltődni energiával.

Roppant fontos három pontot szereztetek, mit gondolsz, miért sikerülhetett?

Azt hiszem, a kulcs a félidő volt, amkor együtt ültünk az öltözőben. Mindannyian őszintén beláttuk, hogy borzalmasan játszottunk az első játékrészben, illetve átbeszéltük, hogy mennyire fontos ez a találkozó nem csak nekünk, hanem a szurkolóknak is, ezért változtatnunk kell a hozzáállásunkon. Megegyeztünk, hogy elfelejtjük azt a 45 percet, és mindent megteszünk a második félidőben. 

És ez sikerült is szerencsére, ráadásul te lőtted a győztes gólt, egy nagyon higgadt büntetőből. Már a meccs előtt tudtad, hogyha kapunk egy tizenegyest, azt te fogod elvégezni, vagy ez a döntés a pályán született hirtelen?

Nem volt előre megbeszélve, csupán nagyon magabiztosnak éreztem magam, ráadásul egy büntetőt már értékesítettem ősszel, ezért döntöttünk így. Ez a része viszont kevésbé jelentős, a legfontosabb, hogy végül behúztuk a három pontot.

Vasárnap derbit játszunk a Ferencvárossal, akitől ősszel egy komoly pofont kaptunk. Ez extra motivációt jelent a revansra, vagy próbáltok nem beszélni a történtekről és elfelejteni azokat?

Egy derbi mindig különleges, és tudjuk, hogy a szurkolóink is nagyon csalódottak voltak az őszi meccs után. Azzal is tisztában vagyunk, hogy régen nyertünk a Fradi ellen, mindezek ellenére nyugodtan kell odamennünk és nem beszélhetünk sokat ezekről a negatív dolgokról, a pályán kell bizonyítanunk.

Sokszor úgy tűnik, hogy te vagy Milos Kruscic szócsöve a pályán a meccsek alatt. Rengeteg információt kapsz tőle, te pedig továbbítod azokat a többieknek. Ez abból következik, hogy mindketten szerbek vagytok? Jól látom a helyzetet?

Igen, jól látod. Bár inkább azért van ez, mert én tartózkodom legtöbbet a vonal mellett. A jelentősebb oka viszont az szerintem, hogy nagyon fiatal csapatunk van, és a 27 évemmel is az „öregebb” játékosok közé tartozom. Tudom, hogy én sem vagyok idős, de tele vagyunk ifjú tehetségekkel, akiknek a pályán és azon kívül is próbálok tanácsot adni.

Hamarosan a Magyar Kupában is pályára lépünk, az embereknek pedig szokása azt mondani, hogy egy Kupa-specialista csapat vagyunk. Szerinted idén is jó esélyünk van a győzelemre?

Igen, elég bizakodó vagyok ebben a kiírásban is. A Kupát mindig ugyanolyan komolyan vesszük, mint a bajnokságot. Ráadásul, mikor legutóbb megnyertük a trófeát, akkor szintén a nyolcaddöntőben ejtettük ki a Puskás Akadémiát. Az egy kemény párharc volt, most is hasonlóan nehéz meccsre számítok, viszont, ha nyerünk, szerintem bármi megtörténhet, és jó esélyünk lehet eljutni a döntőig.

2020 óta a csapat tagja vagy, majdnem 100 meccsen léptél pályára, szinte mindig kezdő vagy. Szerinted minek köszönhető, hogy ilyen központi szereped van a csapatban?

Hú, ez jó kérdés, talán inkább az edzőnek kéne feltenni. Azt tudom, hogy én mindig próbálom kihozni magamból a maximumot, 100 százalékot akarok nyújtani a győzelemért. Ez főleg azért van, mert Újpest olyan nekem, mintha az otthonom lenne. Budapest egy lenyűgöző város, szeretem a klubot is, jól érzem magam itt. 

Ezt jó hallani! Utolsó kérdésem, szerinted hányadik hely a realitás a szezon végén?

Pont a legnehezebbet hagytad utoljára…Nem könnyű ezt megmondani, hiszen egy nagyon szoros bajnokságról van szó, ha győzöl, több helyet javíthatsz, ha kikapsz, sokat visszacsúszhatsz. Mi mindent megteszünk majd, hogy minél többször nyerjünk, aztán meglátjuk, hogy ez hányadik pozícióra lesz elég.

BAJUSZ ZOLTÁN

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid