Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.

Újpest FC - ZTE FC
2023. április 1. 0:00

2023. április 1. 0:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
U-szektor - meglepő U19-es vereség a Győr otthonában
2023. március 8. - ujpestfc.hu
Az Újpest FC U19-es együttese március 4-én, szombaton 4-0-ás vereséget szenvedett idegenben az ETO FC Győr csapata ellen az U19 „A” Csoport 2. fordulójában.

Habár a Győr koncentráltabban kezdte meg az első félidőt, összességében mindkét csapat lendületesen indította a mérkőzést, ezért a kezdeti teljesítmény alapján nem volt benne a meccsben a hazai gárda nagyarányú győzelme, inkább a döntetlen körüli eredmény, vagy egy szűk vereség fiainknak.

A folytatásban az ellenfél agresszív támadásaival uralta az összecsapást, amikor pedig Véber György játékosainak volt ziccere, akkor pedig a házigazda kapusa parádézott. A 36. percben Moharos távoli lövése becsúszott a kapusunk lábai között, így a hazai gárda első találata lélektanilag is rányomta a bélyegét a mérkőzésre.

A második játékrészben sem álltak le a győriek, a 63. percben egy jól kidolgozott kontratámadásból Vukk tetszetős akciója még egy gólt hozott a zöld-fehéreknek. Nem sokkal a hármas sípszó előtt Vukk második találata becsorgott, majd a ráadásban ismét Vukk csapott le, amivel megszerezte együttese negyedik gólját is. Csató Sándor tanítványai magabiztos győzelemmel a bajnoki tabella második helyére ugrottak fel, csapatunk pedig a negyedik helyről várja a szombati Vasas elleni mérkőzést.

Véber György, vezetőedző értékelése: „Egy meglepő eredmény született az első forduló 6-0-ás győzelme után. Nagyon egyszerűen meg tudom fogalmazni a vereség okát. A csapat egy olyan arcát mutatta meg, ami eddig számomra teljesen ismeretlen volt. Nem produkáltak olyan erőtlen formát, mint amit a 4-0-ás eredmény sugall, de volt néhány játékos, akik magukból teljesen kifordulva kedvetlen és közömbös játékkal rukkoltak elő. Ezt még megspékelte egy-két labdarúgó viszonylag gyengébb teljesítménye. Így azt mondhatom, hogy önmagunkat vertük meg ezen az összecsapáson. Egy piros lapunk is volt, illetve több olyan jelenetet láttam a fiúktól, amelyek nagyon nem tetszettek. A felkészülés utolsó két hete, illetve a bajnoki rajt első hete is folyamatosan felfelé ívelő formát mutatott, ezért nagyon remélem, hogy ez egy egyszeri kisiklás volt, és képesek leszünk orvosolni ezt a problémát.”

 

U19 „A” csoport 2. forduló

ETO FC Győr – Újpest FC 4:0

Gólszerzők: Moharos 36’, Vukk 63’, 85’, 91’

Hegedűs – Illés – Szabó (Tábori 54’) – Árki (Tóth 68’) – Mucsányi (Kollarik 68’) – László – Müller – Gál – Rideg (Kabát 72’) – Mousavi – Horváth

 

KOVÁCS LILLA