Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - ZTE FC
2023. április 1. 0:00

2023. április 1. 0:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
A hat meccse veretlen Mezőkövesd ellen kezdjük meg az utolsó kört
2023. március 10. - ujpestfc.hu
Az Újpest FC az OTP Bank Liga 23. fordulójában vasárnap 16 órától fogadja a Mezőkövesd együttesét

Ezen a hétvégén a harmadik, tehát az utolsó kör kezdődik meg a 2022/23-as magyar bajnokságban. A Mezőkövesd pedig nagy lendülettel ugrik fejest a hajrába, hiszen 2023-ban még veretlen a ligában. A borsodiak az idei hat találkozójukból hármat megnyertek és háromszor döntetlent játszottak, legutóbb a Ferencváros otthonából csentek el egy pontot (1–1).

Kuttor Attila együttese idegenben is kezdi összekapni magát, hiszen ősszel csupán kettő pontot sikerült összeszorgoskodnia vendégségben, viszont tavasszal már ötnél jár. A jó formának köszönhetően a Mezőkövesd a tabella hátsó harmadából a középmezőnyig kapaszkodott fel, 7 győzelemmel és 7 döntetlennel, tehát 28 ponttal a 7. helyét foglalja el.

Az Újpest 24 ponttal a 10. pozíciót foglalja el, egy esetleges sikerrel csapatunk egy pontra megközelíthetné a kék-sárga mezes együttest. Kapott gólok tekintetében a mezőkövesdiek jobban állnak, kellemetlen, masszív védekezésüknek köszönhetően 28-szor kapituláltak csak, mely nálunk 38-szor fordult elő.

Gólszerzésben viszont a mieink jeleskednek inkább, 27 lila-fehér találattal szemben 24 kék-sárga szerepel ebben a mutatóban. Kapura lövésekben továbbra is jól állunk, még mindig a második legtöbbször próbálkozunk a ligában (13,7/meccs), míg a borsodiak a harmadik legkevesebbszer.

A kelet-magyarországi együttes legveszélyesebb játékosa Stefan Drazic, aki 9 góllal vezeti a házi góllövőlistát, őt követi a sorban a bosnyák Dino Besirovic, 4 góllal és 3 gólpasszal.

A szerb támadó az októberi második felvonáson is beköszönt, csapata az ő góljával nyert ellenünk 1–0-ra, míg a júliusi első fordulóban Katona Mátyás és Marin Jurina találataival 1–1-es döntetlen született a Szusza Ferenc Stadionban. Az örökmérleget tekintve nem lehet okunk a panaszra, 27 élvonalbeli összecsapáson tizenegyszer diadalmaskodtunk, míg aktuális ellenfelünk csak négyszer. Legutóbbi sikerünket tavaly májusban arattuk a Mezőkövesd ellen, akkor 3–2-vel hoztuk el a három pontot idegenből, míg a Szuszában 2022 februárjában arattunk 3–1-es győzelmet.

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid