Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
#1 Pajovic Filip
Születési idő 1993. 07. 30.
 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

VIP jegyvásárlás

 

További lehetőségek

 
Mucsányi Márk: Ha visszamehetnék az időben, akkor is az Újpestet választanám
2023. május 19. - ujpestfc.hu
Fiatal támadónk beszélt arrólt, hogy milyen volt kezdőként pályára lépni az NB I-ben, de azt is elárulta, hogy szerinte miben fejlődött a legtöbbet a nagyok közt

Gratulálok a debütáláshoz kezdőként az NB I-ben. Izgultál? Hogyan élted meg?

Volt bennem egy egészséges drukk azért, de amint a mérkőzés elkezdődött, ez teljesen elmúlt, szerencsére nem izgultam túl. Teljesen másmilyen kezdőként a pályán lenni, mint csereként beállni, kissé furcsa volt, de persze pozitívan. Az biztos, hogy szoknom kell még az élvonalbeli közeget, meg úgy egyáltalán, hogy kezdőként kapok lehetőséget. A társaimmal is össze kell még szoknom, ugyan minden nap együtt edzünk, ott már nincs gond ezzel, de egy mérkőzésen teljesen mások a szituációk meg a körülmények

A családod mit szólt? Gondolom büszkék rád, hogy NB I-es játékos vagy már.

Természetesen nagyon örültek, követték végig a mérkőzést. Lehetséges, hogy büszkélkednek vele, de talán jobb, ha én erről nem tudok (nevet). Összességében én nem érzem, hogy bármi is változott volna.

Mondott neked valamit Nebojsa Vignjevic a mérkőzés után?

A meccs után volt egy kis pihenőnk, így külön nem beszéltünk. Próbáltam tényleg a lazulással foglalkozni, ritkán van időnk pihenni. Viszont a meccs előtti napokban, amikor már lehetett tudni, hogy kezdő leszek, odajött hozzám és ellátott néhány tanáccsal. Ez egyébként is jellemző rá, szokott személyesen, kettesben is beszélgetni velünk, elmondja a véleményét, meglátásait nemcsak az rutinosabbaknak, hanem nekünk, fiataloknak is. 

Hogy érzed, lekerült némi teher a csapatról azzal, hogy biztosan megvan a bennmaradás?

Valamelyest azért fellélegeztünk szerintem, viszont ez nem változtat azon, hogy az utolsó két meccsen is nyerni szeretnénk. Főleg a magam nevében tudok beszélni, személy szerint én elég nehéz napokon vagyok túl, kemény volt megemészteni ezt a vereséget. Nem ezért utaztunk Kisvárdára, persze, a korai kiállítás kicsit megkavarta a meccset, de ennek ellenére nem játszottunk jól. Mostanra viszont úgy érzem, hogy mindannyiunknak sikerült túllendülnünk a történteken, és már maximálisan a Kecskemét elleni találkozóra összpontosítunk. Egy nagyon jó és szoros párharcra számítok, ha követjük az edzői utasításokat és esetleg egy kis szerencse is mellénk áll, akkor otthon tarthatjuk a három pontot a vasárnap bajnokin.

Ahol benne van a pakliban, hogy megint bizonyíthatsz. Szerinted mire van szükség ahhoz, hogy hosszútávon is megkapd a lehetőséget?

Azt még nem tudom, hogy pályára lépek-e, majd az edző eldönti. Az biztos, hogy a meccsrutin egy nagyon fontos eleme az egésznek, meg kell szoknom még azt a ritmust, amit az NB I képvisel. Edzéseken már teljesen komfortosan érzem magam, de ahogy beszéltük is, az egy teljesen más közeg. Rengeteget fejlődtem már a felnőttek között, tulajdonképpen mindenben, de ha egyet kell kiemelnem, akkor az a gyorsaság. Nem a sebességemre értem, hanem hogy itt mindent jóval tempósabban kell csinálni, mint akár az utánpótlásban, akár az NB III-ban. Sokkal gyorsabban kell gondolkozni, előbb reagálni dolgokra.

2018-ban kerültél a IV. kerületbe. Ha visszamehetnél az időben, megint az Újpestet választanád?

Igen, ezt határozottan kijelenthetem, jó döntés volt idejönnöm. Már utánpótlásszinten is kiválóak a körülmények, illetve remek edzőkkel dolgozhatnak együtt a fiatalok. Ami viszont szerintem igazán kiemelkedő itt, az az egész klub körüli légkör. Jó a hangulat, ez pedig átjárja nemcsak a csapatot, hanem az egész újpesti stábot. Főleg az utóbbi időben nagyon érződik az összetartás és az összhang.

Noha még roppant fiatal vagy, és nem játszott itt hosszú évek óta, azért biztosan vannak kedvenc emlékeid Újpest-mezben..

Erről a kérdésről két dolog jut eszembe egyből, az első egyértelműen a 2021-es Magyar Kupa-győzelem, az tényleg örök emlék marad. A másik, amikor debütáltam az NB I-ben 2021-ben, a Mezőkövesd ellen. Az végül egy kicsit szomorúra sikerült, hiszen 2-0-ról felálltunk, majd a végén egy büntetővel kaptunk ki, de ennek ellenére az is felejthetetlen pillanat.

Azért örömteli volt a hétvégéd is abból a szempontból, hogy évek után bajnok lett ismét a kedvenc csapatod, a Barcelona. Nézted?

Hogyne, örültem, amikor időm engedi mindig nézem a meccseiket, Gavit, Pedrit és Dembélét kifejezetten szeretem. Már azért régóta lehetett tudni, hogy meglesz az első hely, de amikor beteljesül az mégiscsak más. Náluk is összeállt a csapat szerintem, eleinte voltak nehéz időszakok, de Xavi alatt szerintem meglett az az összhang, ami miatt sikerülhetett végre megint a csúcsra érni.

BAJUSZ ZOLTÁN

 

#1

Pajovic

Filip

#1 Pajovic Filip