Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
#49 Pauljevic Branko
Születési idő 1989. 06. 12.
 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

VIP jegyvásárlás

 

További lehetőségek

 
A 201. Újpest - Honvéd bajnoki mérkőzés következik
2016. április 5. - ujpestfc.hu
Beharangozó: Augusztusban döntetlent játszottunk, novemberben megszereztük a 100. győzelmünket a kispestiekkel szemben.

A 201. bajnoki mérkőzés következik csapatunk és a Honvéd között szerdán 15:45-kor a Szusza Ferenc Stadionban (jegyinformációkat ide kattintva olvashat). Az eddigi 200 bajnokin 100 Újpest győzelem, 45 döntetlen és 55 kispesti siker született, tehát szerdán a 101. Honvéd elleni bajnoki győzelmét számolhatja csapatunk, amennyiben sikerül legyőzni Marco Rossi együttesét. 

Először több mint 98 éve, 1915. október 17-én, a Sárkány utcában találkozott élvonalbeli (hadi)bajnoki mérkőzésen a  Kispest és az Újpest együttese. A premieren ellenfelünk nyert 4-2-re, ám az egy év múlva esedékes következő találkozón már a mieink győztek ugyanott 2-0-ra. A kezdeti években váltakozó sikerrel meccseltünk a kispestiekkel, ám 1926-tól tíz éven keresztül folyamatosan vertük őket, 18-as győzelmi szériát produkálva, és innentől erős újpesti fölény jellemzi a két klub vetélkedését. 1923-ban fogadtuk először a Megyeri úton a Kispest csapatát, akiket Priboj triplájával és Szentey góljával 4-1-re vertünk.

A 2010/2011-es bajnokság őszi szezonjában, a 14. fordulóban november 13-án magabiztos, 3-1-es győzelmet arattunk a kispestiek felett a Szusza Ferenc Stadionban - a találkozón Simon Krisztián két gólpasszt is jegyzett.

A tavaszi visszavágón idegenben magabiztosan, 4-1-re nyertünk, akkori gólszerzőink közül szombaton Balogh Balázs ismét pályára lép a Bozsik Stadionban.

A 2011/2012-es szezon őszi idényében - 2011. szeptember 17-én - ismét Kispesten léptünk pályára, de akkor a hazaiak 2-0-ra legyőztek minket. Április 15-én a Szusza Ferenc Stadionban hasonló eredmény született, a két gólt Dusan Vasziljevics szerezte. Érdekesség, hogy ezt a találkozót is Kassai Viktor vezette.

A 2012/2013-as szezon őszi mérkőzésén a kispestiek szereztek vezetést, de az első félidő hajrájában Kabát Péter 23 méteres szabadrúgásgóljával egyenlíteni tudtunk. A fordulás után újra a Honvéd jutott előnyhöz, de Kabát Péter szabadrúgását Yadin Zaris kapuba fejelte, így 2-2-es döntetlennel ért véget a Bozsik Stadionban rendezett találkozó.

A tavaszi visszavágón is két gólt szereztünk, ám ekkor Leandro Martinez vezérletével a kispestiek négyet is lőttek, és 4-2-re elveszítettük a meccset.

A 2013/2014-es szezon 3. fordulójában mi kezdtük jobban a meccset, hiszen Simon Krisztián góljával nálunk volt az előny, azonban a 48. percben Vernes Richárd büntetőből egyenlíteni tudott, több gól pedig nem esett a meccsen.

2014. március 1. Bozsik Stadionban lejátszott találkozón a 13. percben Zivanovic Boris szerezte meg a Honvédnak a vezetést, amit még Vasiljevic Dusan góljával ki tudtunk egyenlíteni, így döntetlennel mehettünk a szünetre. A második játékrész 65. percében Daud Ayub lőtt tizenegyesből a hazaiaknál a kapuba, majd a 81. percben Vécsei Bálint is betalált. 3-1-re vezettek a házigazdák a mérkőzés lefújása előtt 9 perccel. Kosovic Nebojsa 86. percben szerezte a második gólunkat, de ez csak a szépítésre volt elég.

A 2014/2015-ős bajnokság 6. fordulójában találkozott ismét egymással a két csapat. Ekkor azonban nem esett egyik oldalon sem gól a Szusza Ferenc Stadionban.

A március 21-én rendezett visszavágón 2-2-es döntetlen született, pedig csapatunk kétszer is vezetett a házigazdák ellen. Vasiljevic szerzett először gólt a 20. percben, majd Hidi Patrik egyenlített a 33. percben. Még az első félidő vége előtt Nemanja Andric 42. percben lőtt góljával vissza tudtuk venni a vezetést. A második félidőben az 53. percben Prosser Dániel tudott egyenlíteni ismét, aztán több gól már nem született a mérkőzésen. 

Az idei szezon első mérkőzését a Szusza Ferenc Stadionban játszottuk augusztus 15-én. Az összecsapás első félidejében nem esett gól, azonban a fordulást követően Youla Souleymane talált a kapunkba a 62. percben. Az egyenlítő gólra a 88. percig kellett várni, ekkor Tóth Patrik mentette meg csapatunknak az egy pontot, ugyanis a mérkőzésen több gól már nem született.

A novemberi mérkőzés első félideében egyik oldalon sem esett gól. A második játékrészben tőlünk Diagne és Hazard volt eredményes, a két gólunkra a Honvédtól csak Borbál tudott válaszolni egy találattal, így a végeredmény 1 - 2 lett, és ezzel elhoztuk a három pontot a Bozsik Stadionból. 

#49

Pauljevic

Branko

#49 Pauljevic Branko