Az oldal jelenleg karbantartás alatt áll. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
#7 Simon Krisztián
Születési idő 1991. 06. 10.

Újpest FC - Budapest Honvéd
2023. január 28. 0:00

2023. január 28. 0:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
31 évvel ezelőtt már jártunk Mádon kupameccsen
2016. október 26. - ujpestfc.hu
Csapatunk ma 13.30 órakor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokság I. osztályában szereplő, jelenleg listavezető Mád FC vendégeként lép pályára a Magyar Kupa 7. fordulójában. A tét a legjobb 32 közé jutás. 

A két klub labdarúgócsapata 31 évvel ezelőtt már megmérkőzött egymással a kupában: 1985. augusztus 20-án, a Magyar Népköztársasági Kupa első fordulójában (a 64 közé jutásért) az akkor Újpesti Dózsa néven szereplő csapatunk a Mádi Bányász vendége volt. Az Újpestet a nyáron meghívták a valladolidi és pamplonai tornára, az első keret játékosai az MNK-mérkőzés augusztusi időpontjában Spanyolországban voltak, így Mádra a juniorcsapat labdarúgói utaztak el. 

A zempléni településen akkoriban újították fel a sportlétesítményt, a pályaavató mérkőzésen mintegy 3000 néző várta együttesünket, amely az alábbi összeállításban szerepelt: Kiss – Sztriskó, Kovács J. (Gulácsi), Urbán, Temesvári – Opre, Szöllősi, Aczél – Balogh I., Pfeffer, Balogh Z. 

A később a magyar válogatottban 40-szer pályára lépő Urbán Flórián 17 éves, a szintén a válogatottságig eljutó Aczél Zoltán, valamint az NB I-es csapatunkban néhány héttel később debütáló Balogh István és Balogh Zoltán egyaránt 18 esztendős volt. A fiatalokat felvonultató együttesünket a megyei első osztályban szereplő mádiak Laczkó és Fekete góljával 2–0-ra legyőzték, így ők továbbjutottak, mi kiestünk a kupából.

A történethez tartozik, hogy az MLSZ három nappal a kupaforduló után közleményt adott ki, amely a Népsportban is megjelent: 

„Az MLSZ vezetősége vizsgálatot indított a Mádi Bányász–Újpesti Dózsa MNK-mérkőzés ügyében. Megállapította, hogy a szövetség felelős tisztségviselője mulasztást követett el, mert a versenykiírás idevonatkozó pontját – hogy a sportegyesületek a legjobb csapatukkal kötelesek kiállni az MNK-ban – nem vette figyelembe az Újpesti Dózsa spanyolországi útjának engedélyezésekor. Ezért az MLSZ felelősségre vonta az illetékest. Ugyanakkor megállapította az Újpesti Dózsa felelősségét is, mert az egyesület a július 29-i levelében figyelmen kívül hagyta a versenykiírás idézett pontját. Ezért a klub 60 000 forint pénzbírságot köteles befizetni az MLSZ utánpótlás-fejlesztési alapjába. A szövetség elrendelte továbbá a versenykiírás kiegészítését szankciókkal a hasonló esetek elkerülése végett.”

#7

Simon

Krisztián

#7 Simon Krisztián