#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - Puskás Akadémia FC
2021. augusztus 1. 20:00

2021. augusztus 1. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Ismét példátlanul magas büntetés!
2018. május 30. - ujpestfc.hu
A felejthetetlen szurkolói élmény mellett a szövetség által kirótt büntetésre is emlékezni fogunk egy ideig.

Csapatunk egy hete jubileumi sikert ünnepelhetett a Groupama Arénában, hiszen Litauszki Róberték elhozták klubunk tizedik kupaelsőségét. Játékosaink mellett szurkolóink is odatették magukat. Lila-fehér fanatikusaink létszámukkal, hangjukkal, rigmusaikkal ismét kétségtelenül bebizonyították, hogy Ők a legjobb magyarországi szurkolótábor. Sokadszorra, de ismét köszönetet mondunk drukkereinknek, hogy támogatásukkal újabb sikert érhettünk el.

Ugyanakkor fontos kiemelnünk a mára már mindenki által közismert Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának az extra magas büntetési tételét is. Az MLSZ 4 millió forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezi klubunkat. Ez az összeg visszaesőként a következőkből tevődött össze: jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz, másokat megbotránkoztató magatartás, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartás, az ellenfél edzőjének sörrel történt lelocsolása, az ellenfél játékosának folyadékkal teli műanyag poharakkal történt megdobálása, valamint az ellenfél szurkolóival szembeni fenyegető fellépés.

Az új klubvezetés már sokszor kiállt szurkolói mellett, és ez így lesz a jövőben is, ennek érdekében a szükséges dokumentumok megküldése a szövetség részre jelenleg is folyamatban van. Fontos azonban, hogy az Újpest FC továbbra is fenntartja, hogy az erőszak, a másokat megbotránkoztató verbális incidens, rasszista rigmusok - vagy épp a huliganizmus - soha nem nyerhet teret a stadionokban, azok környékén és a futballközegben sem. Továbbá, a kupadöntő kapcsán előre tájékoztattuk szurkolóinkat, hogy bár a Magyar Kupa-döntő rendezője az MLSZ, de az esetleges szurkolói, nem futballpályára való magatartás miatt a szövetség klubunkat sújtja pénzbüntetéssel. Ez így is lett, habár a miértje érhetetlen számunkra is. 

Természetesen, ahogy azt fent leírtuk, az Újpest FC is maximálisan elitéli az úgynevezett „futballpályára nem való” viselkedést, így bízunk benne, ez többet nem fog előfordulni, és drukkereink a szombati, DVSC elleni bronzcsatán minden hatályos szurkolói jogszabály betartásával fognak tizenkettedik játékosként csapatunk mellé állni!

Hiszünk benne, hogy fanatikusaink buzdításának nagysága és ereje a fair play (sportszerűség) szellemének betartásával nemhogy ugyanakkora, hanem még nagyobb is tud lenni! Hajrá, Lilák!

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid