Csoboth Kevin: Pozitív energiákkal tölt fel a válogatottság

Csoboth Kevin: Pozitív energiákkal tölt fel a válogatottság

Csoboth Kevin a magyar A válogatottal, míg Fehér Csanád az U21-es nemzeti csapattal készül az Európa-bajnoki selejtezőkre.

Szerdán kint jártunk a srácoknál Telkiben, és egy villáminterjúra elcsíptük őket.

Kevin, milyen a hangulat a válogatottnál? Érződik, hogy csoportrangadót játszunk Szerbia ellen?

A hangulat az remek a csapaton és a stábon belül is, jókedvűen készülünk a Szerbia elleni mérkőzésre. Én is felszabadultan érkeztem Telkibe, sokkal jobb két bajnoki győzelem után csatlakozni a nemzeti együtteshez, van önbizalmam, és ezt érzem a többieken is. Ugyanakkor roppant motiváltak és koncentráltak vagyunk, tisztában vagyunk vele, hogy milyen játékerőt képviselnek a szerbek. Egy bravúros győzelemmel komoly lépést tehetnénk az Európa-bajnokság felé.

Gazdag Dániel sajnos megsérült, így benne van a pakliban, hogy még több lehetőséghez jutsz, mint az előző alkalmak során. Tavasszal már többször pályára léphettél, majd egy ZTE elleni mesterhármassal tértél vissza Újpestre. Feltölt, hogy itt lehetsz?

Nagyon sajnálom Gazdag Dani sérülését, hiszen ő is hatalmas erőssége a csapatnak. Azt majd Marco Rossi eldönti, hogy nekem hány percet szán, én azon leszek, hogy meggyőzzem, és mindent megteszek edzésen, hogy játéklehetőséghez jussak. Természetesen pozitív energiákkal tölt fel, nagy megtiszteltetés egy válogatott meghívó. Bízom benne, hogy a mostani szünet után is valami hasonlót tudok produkálni – nyilatkozta nekünk Csoboth Kevin a válogatott edzőközpontjában.

 685A6246

Csanád, először is még egyszer gratulálok a meghívóhoz! A podcastben legutóbb szóba került a válogatottság, erre most ott vagy az U21-es keretben. Mire gondoltál, amikor megtudtad?

Köszönöm szépen! Őszintén szólva egyáltalán nem számítottam rá, hogy behívnak, így meglepődtem, de nagyon boldog voltam, amikor kiderült. Szerencsére jól fogadtak a srácok, ezt megkönnyítette az is, hogy Csinger Márkot és Komáromi Györgyöt ismertem korábbról, csapattársak voltunk. Elég jó közösségnek tűnik az itteni, remek brigádból áll a csapat.

Mik a céljaid most, hogy sikerült eljutni a nemzeti csapatig?

Azt egyelőre nem tudom, hogy lesz-e alkalmam bizonyítani a következő két Eb-selejtezőn. Értelemszerűen szeretnék játékpercekhez jutni, de nem vagyok türelmetlen, számomra az is óriási örömöt okoz, hogy egyáltalán itt lehetek. Ahogy Kevin is említette, hatalmas dolog egy labdarúgó életében, hogy a hazáját képviselheti, biztos vagyok benne, hogy ez nekem is plusz löketet ad majd Újpesten. Ami a csapat céljait illeti, noha nem mi vagyunk a favoritok, de ettől függetlenül szeretnénk kijutni az Eb-re, és mindig a győzelemért játszunk majd – zárta szavait a friss U21-es válogatott kerettag, Fehér Csanád.

 

BAJUSZ ZOLTÁN

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.