Egygólos vereség a Kecskemét otthonában

Egygólos vereség a Kecskemét otthonában

A Kecskeméti TE 1-0-ra legyőzte az Újpest FC-t az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

A házigazda agilisebben kezdett, és egy középpályás labdavesztésünk után meg is szerezte a vezetést: Lukács került ziccerbe, és közelről a hálóba gurított a 3. percben. Beletelt egy kis időbe, mire felvettük a meccs ritmusát, de egyenlíthettünk is volna, ám egy kezezés-gyanús szituáció után nem kaptunk büntetőt. Az első félóra végén könnyen megduplázhatta volna fórját a KTE, de Májer tekerése után a kapufa kisegített minket.

A 36. percben aztán ismét egy érdekes játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket. Karakó elsőre egy kontrát megakadályozó szabálytalanság után kiállította Pauljevicet, de a sporti kihívták VAR-ellenőrzésre, melynek megtekintése után visszavonta a piros lapot, és a sárga színű kártyát mutatta fel védőnknek. Ezt követően még Mörschel kapura lövését jegyezhettük fel a szünetig, de mivel az sem jelentett komoly gondot Vargának, a félidőben 1-0 állt az eredményjelzőn.

Vezetőedzőnk kettőt is cserélt a folytatásra (Simon Krisztián helyett Ambrose, Pauljevic helyett pedig Doka érkezett, aki így ezen a napon debütált, Keitához hasonlóan), és hamar egalizálhattunk volna, ám a Zeke kezezése miatt megítélt büntetőt Mörschel kihagyta – illetve úgy pontosabb, hogy Varga lábbal a kapufára tolta a lövést.

Ez akár fordulópontja is lehetett volna az összecsapásnak, de ezután sem adtuk fel: Doka próbálkozott éles szögből, majd a padról beszálló Ljujic és Csoboth is megkínálta messziről Vargát, de a hazai kapus mindkétszer a helyén volt. Sasere is beállt, a hajrára pedig a sérüléséből visszatérő Tajti is, és ekkor már minden erőnket mozgósítottuk az egyenlítés érdekében. Az esély ott is volt, de Sasere fejjel nem tudott közelről túljárni a remek napot kifogó kecskeméti portás eszén.

Hiába nyomtunk a végén, az eredmény már nem változott, a KTE a korai Lukács-góllal eldöntötte a találkozót, és 1-0-ra nyert Mészöly Géza tanítványai ellen.


OTP BANK LIGA, 21. FORDULÓ
Kecskemét – Újpest FC 1-0

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.