Felcsúton vár komoly erőpróba a csapatra!

Felcsúton vár komoly erőpróba a csapatra!

Az OTP Bank Liga második fordulójában a Puskás Akadémiához látogatunk, amelyet idegenben 2019 óta nem sikerült legyőznünk.

Jól kezdtük a 2023/24-es szezont, hiszen óriási küzdelemben, több mint egy félidőt emberhátrányban futballozva gyűrtük le 2-1-re a Fehérvár FC-t az első körben. Most azonban újabb, nem éppen könnyű feladat vár a gárdára, hiszen ahhoz a Puskás Akadémiához látogatunk, amely ellen a közelmúltban nem sok sikerélményünk volt.

A lila-fehér együttes legutóbb 2019. novemberében nyert a PAFC otthonában, akkor – Onovo góljával és Feczesin duplájával – 3-1-re. Azóta a bajnokságban ötször futottunk ki a gyepre a Pancho Arénában, és mind az öt alkalommal vereséget szenvedtünk, ráadásul a tavalyi idényben a Magyar Kupában sem örülhettünk aktuális ellenfelünk stadionjában: 0-0 után büntetőkkel búcsúztunk a nyolcaddöntőben.

Ha már Magyar Kupa: 2018-ból biztosan szívesebben gondolunk vissza erre a sorozatra és a Puskás Akadémiára: akkor egy nagyon kiélezett fináléban, 2-2-es rendes játékidő, majd gól nélküli hosszabbítás után 11-esekkel múltuk felül a felcsútiakat.

Az örökmérleg sem felénk billen: bár az első hét, egymás elleni mérkőzésünkön nem kaptunk ki pénteki ellenfelünktől, azóta csak négyszer, összesen pedig hatszor tudtuk két vállra fektetni a Fejér vármegyei alakulatot – 25 lejátszott NB I-es összecsapás során.

A javítás tehát részünkről indokolt lenne, de hogy ez sikerül-e, azt nehéz megtippelni. A PAFC házi gólkirálya, Zahedi a nyáron távozott, de a keret lényegesen nem gyengült, és az OTP Bank Liga 2022/23-as kiírásában negyedikként végző gárda hozzánk hasonlóan három ponttal gazdagodott a nyitányon, méghozzá Miskolcon, az élvonalba visszajutó DVTK ellen.

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.