Hosszabbításban estünk ki a Magyar Kupa-nyolcaddöntőben

Az Újpest FC 1-1-es rendes játékidőt követően hosszabbításban 1-2-re kapott ki a Pakstól a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

WEB PAKS

Az első 10 percben aktívabban kezdett a Paks, főleg éles beadásokkal próbálkozott, de csak magasan föléfejelt labdákig jutott. A következő 10 perces periódusban már mi vettük át a kezdeményezést, elől Sasere és Ambrose erőből és sebességből többször is megverte a védősort. Az első játékrész legnagyobb hazai helyzete Ambrose előtt adódott, aki megfutotta emberét, majd kiszorított helyzetből lőtt, de Simon hárított.

Nem sokkal később viszont mégis a zöldek kerültek előnybe, Skribek ívelte előre a labdát az üres területbe induló Hahnnak, aki bevárta társát, és remekül gurított vissza neki, majd Skirbek el is passzolta a hosszúba.

Ezt követően még egyszer Banainak kellett védenie Haraszti kísérleténél, de ezen kívül más nem történt az első játékrészben, így 0-1-gyel fordultunk.

A szünetben változtatott Víg Péter, érkezett Heinz Mörschel, akinek két perc kellett ahhoz, hogy kiosszon egy gólpasszt. Egy sokpasszos, tetszetős akció végén a német gurított vissza az érkező Radosevicnek, aki a kapus szemei közé bombázta a labdát.

Ezt követően folyamatosan mi veszélyeztettünk, előbb Keita fejelt fölé nem sokkal, majd Mack küldött egy lecsorgót középre, de Simon megfogta a kísérletet. A 60. perctől megint egyre feljebb lépett a Paks, Haraszti ziccerét Banai tolta a kapufára, majd egy perccel később megint csapatkapitányunk mutatott be bravúrt Mezei lövésénél.

A 89. percben Hahn járt közel a győztes gólhoz, de Keita bevetődve mentett az utolsó pillanatban. Amikor már úgy tűnt, hogy 1-1 marad az eredmény, egy szöglet utáni faultot videózás után tizenegyesnek ítélt meg a játékvezető, így büntetőhöz jutottak a vendégek. Mezei állt a labda mögé, de balra tartó lövését Banai kiütötte, így valóban döntetlennel zárult a párharc.

Jöhetett a hosszabbítás, ahol Mörschel csapódó szabadrúgását leszámítva nem voltak nagy helyzeteink. A 110. percben sajnos az NB I listavezetőjének volt, Böde ugratta ki Könyvest, aki egy átvétel után a visszahúzta a labdát a hosszú alsóba. Öt perccel később Könyvest a játékvezető egy tapsoásért kiállította, de sajnos így sem tudtunk egyenlíteni, így hosszabbítás után 1-2-vel búcsúztunk a Magyar Kupától.

MK-NYOLCADDÖNTŐ

Újpest FC - Paksi FC 1-1 (h.u. 1-2)

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.