Kétgólos hátrányból felállva mentettünk pontot Felcsúton

Kétgólos hátrányból felállva mentettünk pontot Felcsúton

Az Újpest FC 3-3-as döntetlent játszott a Puskás Akadémia otthonában az OTP Bank Liga 2. fordulójában.

Az első negyedórában a Puskás birtokolta többet a labdát, visszahúzódva, kontrákra berendezkedve kezdtük a találkozót. A szervezett tolódásokkal nem tudott mit kezdeni a hazai együttes, így a 20. percig igazán komoly helyzetet nem is láthattunk. Akkor viszont Colley kapott egy kiugratást, és sajnos könnyedén futotta meg védelmünket, majd higgadtan gurított Nikolic lábai alatt a kapuba.

Nem sokkal később megint a mi kapunk forgott veszélyben, egy oldalsó szabadrúgást Stronati parádésan ollózott kapura, de Nikolic bravúrral kitolta a léc alól. A 30. percben viszont egy bedobást követően Ganea jó ütemben tolta meg a labdát, Szolnoki pedig későn akasztotta, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Ljujic állt, és higgadtan a jobb alsóba gurított.

Sajnos nem sokáig örülhettünk, hat perccel később megint Colley elé került labda a tizenhatoson belül, és ezúttal sem hibázott, így megint előnybe került a felcsúti csapat. Sőt, a szünet előtt Levi növelte tovább a hazai fórt egy bombagóllal, így 3-1-gyel fordultunk.

A szünetben cserélt Nebojsa Vignjevic, Mörschel és Sasere érkeztek, és ennek rögtön eredménye is lett, Ganea ugratta ki a németet, aki finoman, bokából gurított vissza Ljujicnak, a szerb pedig magabiztosan bombázott a kapuba. A 62. percben mintaszerű támadást vezettünk, Tamás hosszan indította Ganeát, a román szélső külsővel találta meg középen Ljujicot, aki eszméletlen higgadtsággal vette a labdát, és gurított az alsóba, megszerezve az egyenlítő és saját maga harmadik gólját.

A hátralévő időben mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, előbb Simon brusztolt ki egy helyzetet, melyet követően Jevtoski fejelt 2 méterről kapura, de Markek elképesztő bravúrral védett a gólvonalon. Az utolsó másodpercekben egy hosszú felívelést követően Colley piszkálta át a labdát Nikolicon a kapuba, de a partjelző lest intett, melyet a VAR is megerősített, így maradt a 3-3-as döntetlen.

OTP BANK LIGA, 2. FORDULÓ

Puskás Akadémia - Újpest FC 3-3

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.