Kétperces rövidzárlat után pont nélkül maradtunk Pakson

Kétperces rövidzárlat után pont nélkül maradtunk Pakson

 

Az Újpest 3-0-s vereséget szenvedett a Paks otthonában, az OTP Bank Liga 4. fordulójában.

A mérkőzés elején inkább csak puhatolóztak a csapatok, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, de a kapuba az idei szezonban először bekerülő Banainak egy szabadrúgást azért kellett hárítania. Aztán jött egy kétperces rövidzárlat, amikor ő sem tudott segíteni: a 24. minutumban Silye megpattanó lövése kötött ki a bal alsóban, majd a középkezdés után szinte azonnal Szabó Bálint köszönt be, megduplázva ezzel a hazai fórt.

A 35. percben kis híján szépítettünk, de egy gyönyörű összjáték végén Csoboth próbálkozásába az utolsó pillanatban beleléptek. A 39. minutumban aztán nem mindennapi jelenet szemtanúi lehettünk: Tim Hall jött vissza a pályára ápolását követően, de mivel erre a játékvezető nem adott engedélyt, védőnk megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

Nem sokáig futballozhatott azonban emberelőnyben a paksi gárda: Szabó János akasztotta meg a lendületben kilépni készülő Csobothot, amiért ő is megkapta a maga második sárgáját, és ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. A szünetig még egy Ganea-szabadrúgást jegyezhettünk fel (illetve egy cserét is, hiszen Varga Balázs helyett Fehér Csanád szállt be), de mivel azt Szappanos védte, 2-0-val fordultak a felek.

A folyatásban Nebojsa Vignjevic ismét változtatott, Ambrose érkezett Mack helyett, majd Mörschel és Simon Krisztián is pályára lépett (előbbi Ganeát, utóbbi Ljujic helyett), végül pedig Kiss Tamás is lehetőséget kapott (ő Pauljevic helyett). A cserék többször is veszélyt jelentettek a tolnaiak kapujára, de sajnos nem jött össze a szépítés. Sőt, a 79. percben végképp eldőlt a találkozó: egy balról érkező beadást Bőle Lukács bólintott a hálóba.

Ezt követően Csoboth még kozmetikázhatott volna az eredményen, de lökete célt tévesztett, és Ambrose fejese is mellé ment (a kapufa érintésével), így maradt a 3-0 – először hagytuk el vesztesen a pályát a 2023/24-es idényben.

Paksi FC – Újpest FC   3-0

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.