Szívvel-lélekkel küzdve, behúztuk az idény első meccsét

Szívvel-lélekkel küzdve, behúztuk az idény első meccsét

AZ Újpest FC 2-1-es Fehérvár FC sikerrel indította az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonját

Nagyszerűen kezdtük a találkozót, abszolút a kezünkbe vettük az irányítást, és teljesen saját kapujához szögeztük a Fehérvárt. A 7. percben Kiss állt közel első újpesti góljához, egy lövőcsel után ballal bombázott kapura, de Kovács bravúrral fölétornázta a labdát. Nem sokkal később Ambrose centerezett a középre berobbanó Csobothnak, de Csongvai becsúszva hatalmasat mentett. A 12. percben viszont már egy fehérvári játékos sem segíthetett, Antzoulas indította Kisst, aki kapásból tette középre a labdát, az üresen maradt Ljujic pedig a hálóba pofozta azt, így megszereztük a vezetést.

Ezt követően tovább nyomtunk, Ljujic még kétszer veszélyeztetett, előbb akcióból tekert mellé nem sokkal, majd egy szabadrúgása kerülte el centikkel a kaput. A 38. percben Csoboth lódult meg, majd estében véletlenül megtaposta a becsúszó védőjét, melyért a játékvezető videózás után kiállította, így emberhátrányba kerültünk. Ennek ellenére mi szereztük meg a találkozó második gólját is, megint Kiss pöckölt vissza Mackhoz, aki állítgatás nélkül kilőtte a hosszú alsót. Az egyetlen vendég helyzet Schön nevéhez köthető, de közelről célt tévesztett, így 2-0-val fordultunk.

A második játékrészt sajnos a vendégek indítottak jobban, rögtön a 48. percben korábbi játékosunk, Katona Mátyás szerezte meg a szépítő találatot. Ezt követően Nebojsa Vignjevic cserékkel frissített, többek között Franklin Sasere is bemutatkozott lila-fehérben. A cseréink stabilitást hoztak a játékunkba, szervezetten védekeztünk, a Fehérvár nem nagyon tudott ziccert kialakítani. Sasere a 81. percben közel járt hozzá, hogy egyből beköszönjön, de Tamás beadását végül nem tudta bekotorni közleről.

Később Sasere helyét taktikai okokból másik új támadónk, Ganea vette át, aki pedig majdnem gólpasszt osztott ki Onovónak, de a nigériai enyhe lövésére leért Kovács. Ezt követően szépen lepörgettük az időt, és kibekkeltük a 2-1-es eredményt, tehát sikerrel indítottuk a szezont.

OTB BANK LIGA, 1.FORDULÓ

Újpest FC - Fehérvár FC 2-1

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.