Fontos három pontot szereztünk a ZTE ellen

Fontos három pontot szereztünk a ZTE ellen

Az Újpest FC 2-1-re legyőzte hazai pályán a Zalaegerszeg együttesét az OTP Bank Liga 5. fordulójában.

Hat magyarral, köztük a debütáló Tóth Ákossal kezdtünk a Zalaegerszeg elleni bajnokin, mely álomszerűen indult a mi szempontunkból. Rögtön a második percben Tóth fordult le a középpályán, majd indította a szélen Kisst, aki tökéletesen centerezett Csobothnak, ő pedig bevetődve közelről a hálóba fejelt.

Ezt követően is akadt lehetőségünk, egy újabb tetszetős akció végén Ljujic került lövőhelyzetbe, de Senkó szépen kitornázta a próbálkozását. Utána viszont kissé leült a játékunk, a mérkőzés is elég tördelté vált, a lapok is előkerültek. Sajnos a 40. perc környékén Vincent Onovo arcát csúnyán eltalálták, így középpályásunkat le kellett cserélni, Luca Mack érkezett a helyére. A zalaiak a játékrész hajrájára egyre többször kerültek oda a kapunk elé, egyszer Banainak komoly bravúrt is kellett bemutatnia Sajbán löketénél. A ráadásban Csóka bombája a lécről a gólvonalra vágódott és nem azon túlra, így 1-0-s vezetéssel mentünk el a szünetre.

A fordulást követően is a kapunk elé szorultunk, sorban jöttek a ZTE-helyzetek, a 60. percben pedig sajnos az egyenlítő gól is megérkezett: Szalay tette vissza a labdát a második hullámba, ahol Mim Gergely várta a labdát, és vissza is lőtte azt a rövid alsóba. Szerencsére azonnal jött a válasz, a szünetben csereként beállt Peter Ambrose kapta a labdát a tizenhatoson belül Ljujictól, majd a nigériai egy átvételt követően kilőtte a hosszú alsót.

A hátralévő félórában főleg hosszú indításokkal próbáltuk lezárni a találkozót, míg a vendégek türelmesen, sok passzal próbálták megbontani a védelmünket. A mieink viszont szervezetten tolódtak, így a 9 perces hosszabbítást is kibekkeltük, és behúztuk 2-1-re a találkozót.

OTP BANK LIGA, 5. FORDULÓ

Újpest FC–Zalaegerszeg 2-1

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.