Utazási tájékoztatás

Összegyűjtöttünk minden információt azon drukkereink számára, akik úgy döntöttek, elkísérik a csapatot a vasárnap esti Derbire.

WEB UT DERBI

Azon szimpatizánsaink, akik a helyszínen tekintik meg az összecsapást, Újpest-városkapu metrómegállónál (Temesvári utca felőli oldal) gyülekezhetnek 17 órától, a Groupama Arénába tartó különbusz pedig 17:40-kor indul.

A mérkőzés lefújása után közvetlenül különbusz indul vissza a stadiontól Újpest-városkapuhoz is.

A külön utazás nem kötelező, de ajánlott, hiszen így tudjuk garantálni drukkereink biztonságát.

Fontos információ továbbá, hogy a lila-fehér szurkolók számára a Groupama Aréna környékén nem lesz parkolási lehetőség.

 

Derbivel zárjuk a 2023/24-es idényt 

Klubunk az ősi rivális otthonába látogat az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában, így az Újpest FC Derbivel zárja le a 2023/24-es bajnoki évadot. 

KövEllenfelunk WEB 240519

Hosszú, változásokkal teli idényen van túl az Újpest, az pedig már biztos, hogy a 10. helyen zárja a 2023/24-es bajnokságot, de az utolsó mérkőzés ennek ellenére sem tét nélküli, hiszen csapatunk ellenfele ősi riválisunk lesz: jön a 238. derbi az élvonalban!  

A zöld-fehérek már korábban bebiztosították a bajnoki címét, 32 fordulót követően 72 pontot gyűjtött, szerdán viszont hosszabbítást követően (2–0) elvesztette a Magyar Kupa döntőjét a Pakssal szemben, azt megelőzően pedig 2–0-ra kikapott a Diósgyőri VTK-tól.  

Mészöly Géza újpesti karrierje során összesen 10 alkalommal csapott össze a kilencedik kerületiekkel, mérlege hat győzelem, két döntetlen és két vereség. Ennek ellenére bőven van miért visszavágni, hiszen a zöldek tavasszal 5–0-ra győztek a Szusza Ferenc Stadionban. Bár a tabellán előrébb már nem léphetünk, a mérkőzés célja egyértelmű: megszakítani nyeretlen sorozatunkat a riválisunkkal szemben! 

OTP BANK LIGA, 33. FORDULÓ

Május 19., vasárnap
20.15: 
Ferencváros – Újpest FC 

Jegyinformációk a Ferencváros elleni Derbire

Az Újpest FC a Ferencváros otthonában, vasárnap 20:15-kor zárja az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonját.

Jegyinfo WEB FTC

A találkozóra csak érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet belépni a stadionba, és ezúttal minden jegy névre szóló! A beléptetéskor a rendező a belépőjegy vagy bérlet birtokosának személyazonosságát jogosult ellenőrizni.

A vendégszektorba szóló belépőket elővételben a Megyeri úti 1-es pénztárban, az Újpest FC Hivatalos Shopjában, valamint az Újpest Fanatics Shopban is megvásárolhatjátok nyitvatartási időben, illetve az alábbi időpontokban:

Megyeri úti 1-es pénztár:

05.15       14:00  –  20:00
05.16       14:00  –  20:00
05.17       14:00  –  20:00

Újpest FC Hivatalos Shop:
Hétfő: 14:00 – 19:00
Kedd: 9:00 – 14:00
Szerda: zárva
Csütörtök: 09:00 – 14:00
Péntek: 14:00 – 19:00

Újpest Fanatics Shop:

Hétfő: 10:00 – 18:00
Kedd: 10:00 – 18:00
Szerda: 10:00 – 18:00
Csütörtök: 10:00 – 18:00
Péntek: 10:00 – 18:00
Szombat: 10:00 – 14:00

Online jegyvásárlás: https://jegymester.hu/production/741339/ferencvarosi-tc-ujpest-fc/74001394

A mérkőzésre a vendégjegyek egységesen 3.400 forintba kerülnek. A jegyvásárlási arány függvényében szurkolóinknak buszos utazást biztosítunk Újpest Városkaputól, a Temesvári utca felől a Groupama Arénáig. Ezzel kapcsolatban a későbbiekben adunk további tájékoztatást.

Történelmi győzelem, pazar egyéni teljesítmények

Az Újpest FC 7–0-ra kiütötte a Diósgyőri VTK-t az NB I 31. fordulójában, így történelmi győzelemmel tette biztossá a bennmaradást. Csapatmunka volt, de akadt jó néhány egyénileg is kiemelkedő teljesítmény. Jöjjön statisztikai visszapillantónk!

Mörschel STAT WEB

Már csapatunk gólszerzőit felsorolni sem egyszerű, hiszen Ognjen Radosevic, Aboubakar Keita, Heinz Mörschel, Matija Ljujic, Peter Ambrose és Csoboth Kevin is betalált, de kezdjünk utóbbival, magyar válogatott támadónkkal, aki duplázott. Csoboth a két gólját összesen négy próbálkozásból érte el és egy kulcspasszt is kiosztott. 

Az Opta statisztikai cég adatait használó SofaScore értékelései alapján a DVTK elleni meccs legjobbja német középpályásunk, Mörschel volt, aki gólt szerzett tizenegyesből, kiosztott két gólpasszt összesen négy (!) kulcspassz mellett, megnyert négy párharcot, mindkét keresztlabdája pontos volt és három indításából kettő tökéletes helyre ment. Rajtuk kívül a szintén góllal jelentkező belső védőnk, Keita kapta a legjobb osztályzatot, ami nem véletlen, hiszen bemutatott hét tisztázást és két szerelést, miközben hat párharcából ötöt megnyert, de volt három blokkolt lövése is. 

Ki kell emelni továbbá a gólja mellett két kulcspasszt kiosztó, hét párharcot nyerő Ljujicot, a találatán túl 100 százalékkal(!), azaz hiba nélkül passzoló Radosevicet és Tajti Mátyást is, aki adott egy gólpasszt, közel 90 százalékkal passzolt és 4/4 párharcot vívott meg győztesen. Persze Peter Ambrose teljesítménye sem mindennapi: ő gólt és gólpasszt is jegyzett.  

Ezzel a teljesítménnyel játékosaink rengeteget javítottak idénybeli egyéni statisztikájukon is: Ljujicnak immár 10 gólja és négy gólpassza van, pedig az ősszel hosszú kihagyás várt rá sérülés miatt, Csoboth Kevin 10 kanadai pontnál jár, Peter Ambrose pedig 9 gólos.  

OTP BANK LIGA
31. FORDULÓ
ÚJPEST FC - DVTK 7–0

Gólszerzők: Radosevics (6.), Keita (10.), Mörschel (30. - 11-esből), Ljujics (45.), Csoboth (59., 61.) 

 

Gálával harcoltuk ki a jövő évi NB I-es tagságunkat

Az Újpest FC kiütéses, 7-0-ás győzelmet aratott a DVTK felett az OTP Bank Liga 31. fordulóban.

WEB

Mivel a Kisvárda vereséget szenvedett szombat délután a Puskás otthonában, nekünk egy pont is elég lett volna a bennmaradáshoz. A mieink azonban nem bízták a véletlenre, rögtön a 6. percben gólt szereztek, méghozzá Radosevic bólintásával.

Négy perccel később már 2-0 állt az eredményjelzőn, egy oldalsó szabadrúgásból Keita szerezte meg első újpesti találatát. A 30. percben jött a harmadik találat is, Edomwonyi kezezése miatt büntetőhöz jutottunk, melyet Mörschel magabiztosan értékesített. A 3-0 tudatában sem álltak le a mieink, a szünet előtt Ljujic tekert gyönyörűen ballal a hosszú felsőbe, megszerezve egyszer a 10. idei találatát.

A fordulást követően sem álltunk le, az 59. percben Csoboth kapott egy kiugratást, majd néhány befelé tolást követően okosan a hosszú alsóba passzolt. Két perccel később ismét szélső támadónk lódult meg ugyanabból a pozícióból, és ezúttal a rövidbe bombázott.

A hajrára is maradt még lila találat, Mörschel lövését Ambrose elé ütötte a kapus, nigériai támadónk pedig a hálóba fejelt a kipattanót. Az utolsó 20 percet már különösebb erőlködés nélkül hoztuk le, így egy 7-0-s sikerrel kiharcoltuk a bennmaradást.

OTP BANK LIGA, 31. FORDULÓ

Újpest FC - DVTK 7-0

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.