A Fiorentinától érkezett hozzánk utánpótlás-válogatott játékos

Dénes Adrián Újpesten folytatja pályafutását.

Dénes WEB jo

A 20 éves labdarúgó 2021-ben a Budapest Honvéd akadémiájáról igazolt a Fiorentina utánpótlásába, ahonnét másfél év után a Cesenához került kölcsönbe. Visszatértét követően 2023 nyarán, jó teljesítményének köszönhetően a friss Európa-konferencialiga ezüstérmes nagycsapatában is bemutatkozhatott, felkészülési mérkőzésen.

„Ő egy fiatal, magyar játékos, aki előtt komoly jövő állhat, és hosszú távon is segítségére lehet az Újpestnek és a magyar labdarúgásnak is. Meg szeretnénk adni neki az esélyt, hogy bizonyítson, és hogy lépésről lépésre be tudja verekedni magát majd a kezdőcsapatba” -  mondta róla az Újpest FC ügyvezető igazgatója, Benczédi Balázs.

Dénes alairas WEB jo

A fiatal szélső a firenzeiek Primavera-csapatával Olasz Kupa- és Szuperkupa-győzelmet is ünnepelhetett, emellett a magyar U18-as és U20-as válogatottakban is szerepelt már.

Denes Adrian web stat

Dénes a támadósorban több poszton is bevethető, az esetek nagy részében pedig – ballábas lévén – jobb oldali tükörszélsőt játszik. Sebessége és cselezőkészsége kiemelkedő, olaszországi neveltetése révén taktikailag érett.

Dénes WEB cikk JO2

 

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.