A hajrában csúszott ki a kezünkből a győzelem

A hajrában csúszott ki a kezünkből a győzelem

Az Újpest FC 1-1-es döntetlent játszott a ZTE FC vendégeként az OTP Bank Liga 16. fordulójában.

Rossz formában, öt vereséggel a hátunk mögött érkeztünk Zalaegerszegre, azzal a feltett szándékkal, hogy véget vessünk a nyeretlenségi szériánknak.

A találkozó első félidejének nagy része nem hozott sok helyzetet, inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A hajrára aztán megélénkültek az események: előbb egy ellentámadás végén juthattak volna előnyhöz a hazaiak, ám Németh lövését Molnár bravúrral védte, Croizet ismétlését pedig Kastrati mentette nagyszerűen a gólvonalon. Aztán mi is elpuskáztunk egy lehetőséget: Ambrose csapott le egy rövid hazaadásra, visszagurított, ám az érkező Varga próbálkozását blokkolták a védők.

A szünetben Nebojsa Vignjevic változtatott, Simon Krisztián érkezett Tamás Krisztián helyére, és ugyan nem emiatt, de hamarosan az eredmény is módosult: Csoboth passza után Ambrose lőtt a hálóba, megszerezve ezzel a vezetést a lila-fehéreknek. Ezt követően Csoboth lőtt, de Dombó védeni tudott. Az utolsó félórára a zalaiak átvették az irányítást, és többször is közel jártak az egyenlítéshez, ám Molnár Zsombor parádézott, két ízben pedig a kapufa is a segítségünkre sietett.

Amikor már úgy tűnt, Ambrose gólja három pontot érhet, a 86. percben érkezett a hazai válasz: egy kifejelt labda után Medgyes bombázta ki a bal alsót. Az utolsó pillanatokban Luca Mack így is a mi javunkra billenthette volna a mérleg nyelvét, de Dombó mindkét kísérletet hárította, így maradt az 1-1, amellyel egyik fél sem lehet maradéktalanul elégedett.


OTP BANK LIGA, 16. FORDULÓ
ZTE FC – Újpest FC 1-1

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.