Az érkezők oldalán 4-5 valóban minőségi játékosra lenne szükségünk.

Az érkezők oldalán 4-5 valóban minőségi játékosra lenne szükségünk.

Évindító interjú csapatunk vezetőedzőjével, Nebojsa Vignjeviccsel.

Milyen felkészülésre számít?

A legfontosabb, hogy a keretet újra fel tudjuk frissíteni. Mióta visszatértem, a nyáron volt az első átigazolási ablak, hogy átalakítsuk a keretet, most tovább tudunk haladni ezen az úton. Növelnünk kell a minőséget a keretben, mert van, ahol ez hiányzik. Ezt a hiányt egyetlen átigazolási időszakban nem tudtuk pótolni, nem tudtunk mindent megváltoztatni azokon a posztokon, ahol ez szükséges lett volna.

Mik azok a pozíciók, ahol számíthatunk változásokra?

A védelemben mindenképpen szükséges, mert nagyon sok gólt kaptunk, de nem csak oda, hanem a középpályán és a támadók között is szeretnék olyan új játékost látni, aki minőséget hoz a csapatba. Pontos számot még nem tudok mondani, de már megvan a listánk, hogy kik azok, akik távozhatnak, ha mindenki számára megfelelő ajánlat érkezik, bár ez nem lesz egyszerű. Az érkezők oldalán 4-5 valóban minőségi játékosra lenne szükségünk.

20231111 685A9930


Négy ellenfelünk lesz Törökországban, mi a legfőbb cél ezeken a találkozókon?

Ezeket az összecsapásokat arra szeretnénk felhasználni, hogy újra olyan formában legyünk, ahogyan a szezont elkezdtük még a nyáron. Azok a játékosok pedig, akik nem a felkészülés elejétől voltak velünk, több lehetőséget kapjanak a bizonyításra, valamint abban reménykedem, hogy néhány új játékos időben megérkezik. Azon is dolgozni fogunk, hogy más stratégiát alkalmazzunk a fiatalok bevetése kapcsán, hogy az eredményesség és a pályán töltött idő megfelelő egyensúlyban legyenek.

Mennyire hiányzott Matija Ljujic a pályáról? Nem csak a góljaira, hanem a személyiségére is gondolok.

Nagyon, és tényleg nem csak a góljai, gólpasszai miatt, hanem igazi vezére volt a középpályának, egy olyan labdarúgó, akire bármikor lehetett számítani, és minden esetben felvállalta a felelősséget, és az azzal járó következményeket is. Sosem keresett kibúvókat.

ujpest kisvarda23 24 188 jo4


Mikor láthatjuk őt viszont a pályán?

Már januárban elkezdheti velünk a felkészülést, a rehabilitációja remekül haladt, kőkeményen elvégezte a kiszabott munkát, és higgyék el, a legfájdalmasabb részeket is szó nélkül csinálta, nem hivatkozott mentális fáradtságra. Azért, hogy egészségesen és minél előbb újra a pályán legyen. Példamutató módon járt el a rehabilitáció alatt, mindent ennek rendelt alá, megérdemli, hogy minél előbb felvehesse mérkőzésen a mezt.

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.