Bodor Boldizsár: Mindent megteszek, hogy a munkámnak az újpesti fiatalokon is jól látható eredménye legyen

24-szeres magyar válogatott felel a fiatalok egyéni fejlesztéséért, Bodor Boldizsárral beszélgettünk. Kiderült mely területekre koncentrálnak a foglalkozásokon, illetve az is, milyen kihívások várnak az utánpótlásból felkerülő játékosokra. 

 WEB Bodor

Üdv itt a negyedik kerületben! Hogyan kerültél Újpestre? Avass be kérlek a döntés hátterébe.

Ahogyan sok más szakembernek, játékosnak, nekem is nagyon vonzó volt a jelenleg induló új projekt. Szakmai előrelépés is az első osztály, illetve az újpesti tradíciók szerepe is kiemelten fontos volt számomra. Bartosz Grzelak személyében olyan vezetőedző alatt dolgozhatunk, aki garancia a kemény, jól felépített szakmai munkára. Ezelőtt Felcsúton és Csákváron dolgoztam, a fiatalok fejlesztéséért feleltem, elsősorban egyénileg, korábban pedig 22 évig éltem külföldön – Belgiumban és Hollandiában, ahol profi karrierem jelentős részét töltöttem, majd utánpótlás-csapatok edzője voltam a Rodánál. 

Konkrétan mik lesznek a feladataid az új edzői stábban?

Továbbra is a fiatal játékosok egyéni fejlesztése lesz az én reszortom. Elsősorban technikai feladatokat végzünk, így a passzminőség fejlesztése, a befejezések kivitelezése, a fejelés, illetve a pályán történő szkennelés kap nagy hangsúlyt. Akár edzés után kint maradunk az adott játékossal gyakorolni, esetleg szabadnapon tartunk egy hosszabb foglalkozást, ezt helyzete válogatja, emiatt az én részemről maximális rugalmasságot igényel a szerep. 

Korábbi állomáshelyeiden milyen pozitív tapasztalatokról, eredményekről tudsz beszámolni?

A felnőtt futballra való átállás nem egyszerű feladat a fiatalok számára. Ebben tudok és tudtam segíteni nekik. Ez elsősorban arról szól, hogy meglegyen az önbizalmuk, hogy felelősséget tudjanak vállalni minél hamarabb. Elég nagy váltás nekik, főleg egy élvonalbeli klubnál, emiatt én minden erőmmel azon leszek, hogy megkönnyítsem nekik. Több jó példát tudnék mondani, és mindent megteszek, hogy a munkámnak az újpesti fiatalokon is jól látható eredménye legyen. 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.