Célkeresztben a Paks

Célkeresztben a Paks

Jelenleg válogatott szünet van, a játékosok tudtak pihenni egy kicsit mennyire kellett ez nekik?

Én azt látom a lelkiállapotukon, hogy nagyon jót tett nekik az, hogy más fajta munkát végeztek a héten. A helyszín is más volt, a feladatok is mások voltak ők pedig felszabadultak egy kicsit. Az elmúlt hetek, hónapok nyomása után picit kifújták a levegőt így főleg a mai edzésből kiindulva nagyon jót tett ez nekik, de ugyanakkor élesek és nagyon készülünk a Paks elleni összecsapásra. Amit elterveztünk, azt végre tudtuk hajtani és a játékosok nyitottak a feladatokra, a munkára.

A következő mérkőzéseken mire kell jobban figyelnünk és mi az amiben fejlődnünk kell?

Az a fajta szellemiség, ami már a Diósgyőr elleni mérkőzésen fel-felismerhető volt és aztán az azt követő találkozókon szinte végig jellemző volt ránk, az a Mezőkövesd ellen nem igazán volt látható. Elég kilátástalannak éreztem a helyzetünket 0-1-nél és éppen ezért volt hatalmas bravúr, hogy meg tudtuk fordítani az állást úgy, hogy nem ment a csapatnak a játék, mégis 2 gólt tudott szerezni egy olyan ellenfél ellen, amelyik beásta magát a saját kapuja elé.  Ez egy hatalmas fegyvertény volt, így különösen fájó volt az utolsó másodpercekben újra szögletből gólt kapni. Azzal már nem szeretnék foglalkozni, hogy a szöglet előtti szituációban szerintem les volt-e, jött a szöglet és egy figyelmetlenség. Ezen kell dolgoznunk a legtöbbet, hogy a pontrúgások ellen sokkal koncentráltabb és jobb legyen a védekezésünk.

Heinz Mörschel 5 sárga lapja miatt hiányozni fog a Paks ellen, mekkora érvágás az ő kiesése?

Mindenképpen hiányozni fog, bár a Mezőkövesd ellen halványabb volt, ő sem tudta hozzátenni azt a teljesítményt, amit az elmúlt hetekben megszokhattunk tőle. Ennek sok oka lehetett, közte az is, hogy a válogatottsága miatt el kellett utaznia. Bár gyengébben játszott, de a fizikuma, a magassága és a taktikai érettsége mindenképpen hiányozni fog, pláne, hogy az elmúlt hetekben meghatározó volt a játéka.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.