Csoboth Kevin: Mindkettőnknek az Újpest a prioritás

Csoboth Kevin beszélt arról, hogyan fogadta a válogatottból való kimaradást, elmondta, hogy Mészöly Gézával milyen egyezségre jutottak, és a jelenlegi három kívánságát is elárulta. 

685A9201

Hosszú idő után az első válogatott szüneted, amikor nem volt jelenésed a nemzeti csapatnál. Hogy telt ez a másfél hét?

Nyilván a válogatottban szerepelni óriási megtiszteltetés, így természetesen jobb lett volna, ha oda kell mennem, de nem ért váratlanul. Azonban így fel tudtam töltődni, hiszen többet lehettem a családommal, a szeretteimmel, pihenhettem kicsit. Emellett Újpesten is több időnk volt még jobban összecsiszolódni, több játékelemmel is foglalkozni.

Akkor számítottál rá, hogy nem kapsz meghívót?

Igen, az utóbbi időben mutatott teljesítményem miatt egyáltalán nem érdemeltem meg a meghívót. Ettől függetlenül nem volt jó érzés, amelyik játékos azt mondja, hogy nem érinti rosszul, amikor kikerül a válogatottból, az hazudik. Helyén kellett kezeljem, édesapám ugyanezt mondta, ő az egyik legnagyobb kritikusom. Azon kell lennem, hogy mielőbb visszakerüljek.

Ebben pedig Mészöly Géza is a segítségedre szeretne lenni.

„Félrehívtam, és jeleztem neki, hogy nem engedjük el a kezét most sem, egyezséget kötöttünk. Ahhoz, hogy bekerüljön az Eb-keretbe, az kell, hogy visszaverekedje magát az újpesti kezdőbe, majd ott olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtson, mellyel felhívja magára a figyelmet. Ehhez az is szükséges, hogy különmunkát végezzen. Szerencsére abszolút nyitott mindenre, a meccseken láttuk, hogy ennek már volt eredménye is, reméljük, ez így folytatódik majd tovább.”

Ezekkel a szavakkal mesélt a szituációról vezetőedzőnk. Mekkora segítség, hogy így kiáll melletted?

Valóban beszélgettünk kettesben, és hamar egyezségre jutottunk abban, hogy mindkettőnknek az Újpest a prioritás, és Újpesten keresztül vezet az út a válogatottba is. Ő is tisztában van vele, hogy mostanában nem úgy játszottam, ahogy valójában tudok, ezért többször is a padról segítettem a csapatot. Átbeszéltük, hogyan lehetnék jobb, az említett külön edzésmunka ehhez hozzátartozik. Hétfőn mondta is, hogy jó lenne, ha többször kint maradnánk edzés után lövéseket gyakorolni, csiszolni néhány dolgot, de nekem ezzel nincs problémám, sőt! Egyértelmű, hogy a helyzetkihasználásomat kell a leginkább javítani, hiszen minden meccsen odakerülök a kapu elé, és ha ezekből csak egy-kettőt belőnék, már teljesen más lenne a csapat és az én szituációm is.

20240211 685A7845

Szóba hoztad, hogy csereként kellett segítened a csapatot legutóbbi meccseken, holott ez korábban nem nagyon fordult elő. Látszólag viszont jót tett neked, azóta ugyanis gól, gólpassz és kiharcolt büntető a neved mellett.

Nyilván ezt is meg kell tapasztalnia egy játékosnak, jelen esetben én is átélem, hogy milyen, ha valaki kikerül a kezdőből. Előfordul, hogy nem érdemlem meg a kezdőbe kerülést, Mészöly Géza teljesen jól döntött ezeken a meccseken, aztán meglátjuk, hogy a továbbiakban hol kapok lehetőséget, én mindent el fogok követni.

Egyébként a többiekkel is szokott négyszemközt beszélgetni? Ez változás a korábbiakhoz képest?

Mindenkivel megvan a maga kis konzultációja, ellát minket tanácsokkal. Kiváló szakember és mentor, a legmagasabb polcra helyezem, csak jókat tudok róla mondani. Megváltozott a hangulat mióta itt van, utoljára akkor éreztem hasonlót, amikor év elején nyertük a mérkőzéseket és a tabella elején voltunk. Vele érkezett Lengyel Patrik másodedzőnek és Varga Samu videóelemzőnek, akik fiatalok, tettre készek, tele vannak energiával. A videóelemzés újítás például, fontos volt, hogy érkezett egy olyan szakember, aki jól ki tudja emelni az ellenfél erősségeit vagy a gyenge pontjait, és a mi hibáinkat is kielemezze, hogy aztán javítani tudjuk azokat.

685A9085

Akkor a most következő, Paks elleni bajnokira is könnyebb így készülni gondolom.

Könnyűnek nem mondanám, mert a Paksra nehéz felkészülni, tudjuk, hogy milyen futballt képvisel. Sosem adja fel, akár vezet, akár 2-0-s vesztésre áll, megy előre. Ráadásul Pakson szörnyen nehéz nyerni, idén eddig egyszer sikerült csak az ellenfeleknek - a Zalaegerszegnek nem olyan régen -, így egy küzdelmes mérkőzés vár ránk.

A beszélgetés összefoglalására egy földtől elrugaszkodott kérdést kapsz: ha lenne most három kívánságod, mik lennének azok?

Nem könnyű, de ha csak a labdarúgásra értjük, akkor az egyik mindenképp, hogy ott lehessek az Eb-keretben. A másik kettő összefügg, szeretném, ha az újpesti futball újra olyan sikeres lenne, mint régen, így jó lenne nyerni egy bajnoki címet itt.


BAJUSZ ZOLTÁN

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.