Dékei-bombagólok, ellentétes félidők – gólzáporos meccsen kaptunk ki a Vasastól

Hiába vezettünk 3-0-ra is a szünetben a Vasas FC ellen, az angyalföldiek végül 4-3-ra győzni tudtak a Tábor utcában játszott felkészülési mérkőzésen.

WEB VASAS jo

Vezetőedzőnk ezen a napon a Piscitelli – Bese, Fehér, Gergényi – Simon K., Tajti, Geiger, Tamás – Ljujic, Radosevic – Dékei összeállításban küldte pályára a lilákat, a felek megbeszélésének eredményeképpen 2X60 perces találkozón.

A meccset talán az angyalföldiek kezdték valamivel agresszívebben, de az első említésre méltó momentum már a mi nevünkhöz fűződött. Ez a megfogalmazás még kifejezetten objektív, hiszen bő 4 perc elteltével olyat láthattunk, amit magyar pályán ritkán: Dékei vette át egy csellel a labdát a saját térfelén, majd – remek helyzetfelismeréssel és elképesztő technikai kivitelezéssel – hatalmas gólt ragasztott Kiss kapujába.

Nem sokkal később Berecz került lövőhelyzetbe, de az ezúttal kezdő Piscitelli résen volt, és szép vetődéssel hárított. Ezt követően több, tetszetős támadást is vezettünk, főleg a jobb oldalunk volt aktív, Ljujic és Simon Krisztián összjátékából utóbbi nagyon sokszor próbálkozhatott beadással, ezek pedig kellemetlen pillanatokat okozott a fehér mezes védőknek.

Újabb gólunk viszont nem egy ilyen centerezés, hanem egy pontrúgás után született: az ebben a párosításban tavaly nyáron szabadrúgásból betaláló Ljujic ezúttal is gyönyörűen tekert a hálóba a 18. percben.

Ez megnyugtatta Bartosz Grzelak tanítványait, de nem túlzottan. Nagyjából félórányi játékot követően Tamás ugratta ki szépen Simont, de ő ziccerben nem találta el jól a labdát. Pár perccel később kis híján szépített a Vasas, miután Piscitelli eladta a labdát, ám Hidi M. nagy helyzetben csak az oldalhálót találta el. Ezután Ljujic momentumai következtek: előbb Kiss védte szerb középpályásunk nem túl jól helyezett tekerését, majd az 2023/24-es házi gólkirályunk pár centivel a léc fölé csavart.

Nem ezek voltak azonban az első játékrész utolsó történései: egy agresszív letámadással sikerült labdát szereznünk, így Dékei lőhetett, bombája pedig a kapufáról pattant a hálóba az 54. percben – így alakult ki a 3-0-s félidei állás.

A folytatásra sort cseréltünk, és a második 60 percre a Banai – Kovács, Kaczvinszki, Kobouri – Baranyai, Mucsányi Miron, Keita, Dénes, Simon B. – Kollarik, Mucsányi Márk összetételű együttes futott ki a gyepre.

Ez a felforgatott csapat is jól kezdett, Mucsányi Márk nagyon hamar helyzetbe került, ám éles szögből középre tett labdájára az előző idényben nálunk kölcsönben szereplő Molnár Zsombor magabiztosan vetődött ki. Ezután szépen lassan átvették az irányítást a vendégek, és a félidő derekán szépítettek is: Szánthó szabadrúgását Banai védte, ám a kipattanó Keitáról szerencsétlenül a hálóba pattant.

Banainak hamarosan ismét dolga akadt, ám Molnár Csaba kísérletét szépen védte. A túloldalon nem lett újabb munkája a portásnak, illetve már ő sem menthetett volna Kobouri lövésénél, de a kapufa kisegítette a piros-kékeket.

A hajrában aztán Mucsányi Márk zárhatta volna le végképp a fontosabb kérdéseket, de kissé kisodródott szögből leadott lövése elsuhant a kapufa mellett. Ez meg is bosszulta magát, hiszen Mamusits hatalmas gólt ragasztott Banai kapujába a 105. percben. Sajnos nem ez volt Mamusits utolsó jó megmozdulása, hiszen bő két perccel később büntetőt harcolt ki Banai mellett, amelyet Zimonyi magabiztosan értékesített is.

Ez sem a slusszpoén volt, az egy perccel ezután érkezett: egy eladott labda után Pintért hozták kihagyhatatlan helyzetbe a társak, ő pedig köszönte szépen, és higgadtan a hálóba passzolt a tehetetlen Banai mellett.

Simon Balázs egy távoli lökettel közel járt ahhoz, hogy egyenlítsen, de a hátralévő kevés időben több gól már nem esett, így a teljesen ellentétes félidők mérkőzésén 4-3-as vereséget szenvedtünk második felkészülési meccsünkön.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Újpest FC – Vasas FC 3-4 (3-0)
Gólszerző: Dékei (5., 54.), Ljujic (18.), illetve Keita (öngól, 75.), Mamusits (105.), Zimonyi (11-esből, 108.), Pintér (109.)

Újpest FC, 1. félidő: Piscitelli – Bese, Fehér, Gergényi – Simon K., Tajti, Geiger, Tamás – Ljujic, Radosevic – Dékei.

Újpest FC, 2. félidő: Banai – Kovács, Kaczvinszki, Kobouri – Baranyai, Mucsányi Miron, Keita, Dénes, Simon B. – Kollarik, Mucsányi Márk

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.