Döntetlennel zárult az első felkészülési mérkőzés Szlovákiában

A KFC Komárno vendégeként 1–1-es döntetlennel zárult csapatunk első nyári edzőmeccse, amelyen számos játékos először lépett pályára lila-fehérben.

WEB KOM

Többszáz néző előtt, remek hangulatban és pokoli hőségben játszotta csapatunk első nyári edzőmérkőzését a szlovákiai Komáromszentpéteren szombaton. Az ellenfél a szlovák élvonal újonca, a KFC Komárno volt. Bartosz Grzelak háromvédős szisztémában küldte pályára a csapatot, amelyben Bese Barnabás, Fehér Csanád és Daviti Kobouri alkotta a hátsó hármast.

Alig negyedóra elteltével Dékei Márk cserét kért, őt Geiger Bálint váltotta a baloldali félterületben. A mérkőzés a nagy meleg, illetve a felkészülés korai stádiuma miatt sok hibával kezdődött, az első helyzet pedig a hazaiak előtt adódott, ám a 20. percben Fehér remekül tisztázott szögletre, amelyből ismét veszély alakult ki, de Banai Dávid kapujáig nem jutott el a próbálkozás.

Nem sokkal később jött az első újpesti lehetőség is: Baranyai Nimród lódult meg a jobbszélen, majd remekül centerezett, Geiger azonban éppen csak lemaradt a középre tett labdáról.

Az első ziccerig a 27. percig kellett várni, amikor Viktor Szliacky tört befelé balról, és tizenhat méterről lőtt, Banai eszén azonban nem tudott túljárni. A hazaiak 13-asa néhány pillanattal később ismét veszélyeztetett, ezúttal a felsőlécet találta el jobblábas lövése, valamivel távolabbról, mint az előző.

A 38. percben egy balról átlöbbölt labdát a Komárno játékosa bravúrral az alapvonalon belül tudott tartani, amivel megverte Tamás Krisztiánt, aki csak szabálytalanul tudta megállítani. A büntetőt Jakub Szylvestr a kapu bal oldalába lőtte, Banai remekül érezte az irányt és védeni tudott, ám a kipattanónál Tamás Nándor már nem hibázott. Rögtön a középkezdést követően Matija Ljujić találta magát szemben a kapuval, a kimozduló Jakub Trefil azonban hárítani tudott.

A félidőben csapatunk hetet, a hazaiak pedig hármat változtattak, így egy új meccs kezdődött a második negyvenöt percben.

Mindkét oldalon adódtak lehetőségek a félidő első felében, csapatunk elsősorban Geiger Bálint szögletei révén veszélyeztetett. Jó hír, hogy Dékei visszatért a második félidőre, de pályára lépett az új játékosok közül Kaczvinszki Dominik, Ricardo Piscitelli és Babós Levente is.

A 69. percben Kovács Dominik indult meg remekül saját térfeléről labdával, majd Mucsányi Miron elé tálalt, aki megdolgoztatta Trefil kapust, gól azonban nem született. Egyre több mélységi labdával próbálkozott a csapat, de Trefil rendre remekül lépett ki, így ezekből komoly lehetőség nem alakult ki.

A 72. percben lábról lábra járt a labda: Simon Balázs, Geiger, majd Dékei Márk volt a játékszer útja, utóbbi remekül fordult kapura és egyenlített. Fiatal játékosunk gólja után közvetlenül ismét elhagyta a pályát – Árki Marcell váltotta. Piscitelli sem maradt munka nélkül, legnagyobb bravúrját egy szabadrúgás kipattanója után kellett bemutatnia a 82. percben.

Az eredmény az utolsó percekben nem változott, így a játék képe alapján kijelenthető, hogy igazságos döntetlen született.

Végeredmény: KFC Komárno–Újpest FC 1–1 (1–0)

KFC Komárno: Trefil – Simko, Pillár (Adaylo), Spiriak, Smehl – Szliacky (Tóth), Nagy (Bayemi), Spyrka – Szylvesztr (Volesky), Tamás (Ganbajar), Divis (Rudzan)

Újpest FC: Banai (Piscitelli) – Bese (Kovács), Fehér (Kaczvinszki), Kobouri (Babós) – Baranyai (Simon K.), Tajti (Mucsányi Miron), Radosevic, Tamás (Simon B.) – Ljujic (Kollarik), Mucsányi Márk (Dékei), Dékei (Geiger)

Gólszerzők: Tamás N. (39. perc), illetve Dékei (72. p.)

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.