Döntetlent értünk el a Román Kupa címvédője ellen

Döntetlent értünk el a Román Kupa címvédője ellen

Az Újpest FC 0-0-ra végzett a Sepsi OSK ellen, a törökországi edzőtábor első felkésuzülési mérkőzésén.

A mieink a Nikolic – Pauljevic, Antzoulas, Fehér, Tamás – Mack, Tajti, Radosevic – Kiss, Sasere, Ganea kezdővel vágtak neki a törökországi edzőtábor első felkészülési találkozójának, amelyen máris egy kemény ellenfél, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck által irányított Román Kupa-címvédő Sepsi OSK várt a lila-fehér együttesre.

A nyitó játékrész elején máris egymásnak estek a felek, hatalmas küzdelem volt a mezőnyben, de a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A labda többnyire a sepsiszentrgyörgyieknél volt, de az Újpest szervezetten védekezett, ennek köszönhetően a zöld-fehéreknek csak egy igazi helyzete adódott egy beadás után, de Nikolic könnyedén hárított.

A mi oldalunkon Kiss távoli próbálkozása volt a legígéretesebb, de a ballábas löket fölé szállt. Ezek után csak kisebb lehetőségek adódtak, de gól már nem esett a szünetig, így 0-0-val mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőre hármat cserélt Nebojsa Vignjevic, Fehért Hall, Tajtit Jevtoski, Ganeát pedig Csoboth váltotta. Nem sokkal később Ambrose is érkezett Sasere helyett, és szinte azonnal helyzetbe került, de lövését az utolsó pillanatban blokkolták. Ezután egyre bátrabban futballoztunk, mégis majdnem a háromszékiek találtak be egy szöglet után, ám Nikolic a helyén volt.

A hajrában (amikor már Simon és Geiger és Varga is a pályán volt) mindkét együttes próbálta döntésre vinni a dolgot, és az utolsó pillanatokban ritkán látható események szemtanúi lehettünk. Antzoulas kezezése miatt igencsak vitatható büntetőhöz jutott a Sepsi OSK, a tizenegyest azonban Nikolic oldalra tolta, mire a partjelző intett (nem volt egyértelmű, hogy a sepsiszentgyörgyiek játékosa vagy a mi kapusunk mozdult idő előtt). A kipattanó után azonban riválisunk betalált, erre a játékvezető gólt intett. Hosszas reklamálás után végül a meccs vezetője úgy határozott, megismétli a rúgást, ám Bernd Storck nagyon korrekt módon jelezte futballistájának, hogy ne éljen az eséllyel, így ő Nikolic kezébe emelte a játékszert.

Ez volt az utolsó említésre méltó esemény, gól nem született, így első felkészülési összecsapásunkon döntetlent értünk el.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Újpest FC – Sepsi OSK 0-0

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.