Dorde Nikolic: Tanultunk a tavalyi szezonból, és mindenki fejlődni szeretne

Csapatkapitányunk, Dorde Nikolic elemezte a tavalyi szezont, mesélt a kemény felkészülési időszakról, és elárulta, hogy mit vár az új idénytől.

Küszöbön az új idény, de azért megkérnélek, hogy jellemezd az itteni első szezonodat!

Engem is beleértve, elég sok új játékos érkezett, így eleinte nehezen álltunk össze. Az év javarészében azzal küzdöttünk, hogy kiegyensúlyozottságot találjunk a teljesítményünkben. A szezon hajrájában sikerült végre magunkra lelnünk, ott már felnőttünk ahhoz a szinthez, amelyen egyébként képesek vagyunk futballozni. Egy kicsit olyan volt ez az idény, mint egy hullámvasút. Sokszor szenvedtünk, nem sikerült elérni azokat a célokat, – akár rövid, akár hosszú távon - amiket kitűztünk. Sok csapat küzdött a kiesés ellen, még a bajnokság legvégén is. Az legalább pozitívum volt, hogy mi addigra már fellélegezhettünk, lekerült rólunk egy nyomás. Kemény év volt, de sokat tanultunk belőle, és együtt fejlődtünk.

Van legjobb és legrosszabb emléked?

Nehéz konkrétumokat mondani. Amint megjöttem, elvesztettük hazai pályán a Derbit, de emellett is volt még sajnos pár mérkőzés, amin borzasztóan teljesítettünk. A győztes meccsekre pedig szívesen emlékezik vissza az ember, főleg az utolsó hat-hét fordulóra, amikor csapatként is jól éreztük magunkat, így az eredmények is jöttek, sok pontot szereztünk, szép győzelmeket arattunk.

Ez az első nyári felkészülésed Újpesten. Keményebbnek tűnik eddig, mint a svájci?

Az edzői stábnak itt elég más felkészülési terve van. Nehéz összehasonlítani a kettőt, de az biztos, hogy most kemények az edzések. A múlt héten ráadásul eszméletlen meleg is volt, nem könnyítette meg a helyzetünket, ettől függetlenül mindegy, hogy hány fok van kint, maximális erőbedobással készülünk. Elég fáradtak vagyunk már, de ez a munka később kifizetődik, és biztos vagyok benne, ha így folytatjuk, akkor teljesen készen állunk majd a szezonkezdetre.

Még így is ennyire megterhelő, hogy kapus vagy? Nektek azért valamelyest más a felkészülésetek, nem?

Természetesen különbözik a mezőnyjátékosokétól, nekünk nem kell annyit futnunk, mint nekik. Ettől függetlenül intenzív edzéseink vannak, erősítenünk ugyanúgy kell, de a kapusedző mellett az erőnléti edzőkkel is dolgozunk együtt, kell sprinteket csinálnunk, ilyesmik. Nekünk is a lehető legjobb formába kell kerülnünk, csak nálunk más kerül előtérbe értelemszerűen. Azt leszámítva, hogy nem futunk akkora mennyiséget, mint a többiek, nem mondanám, hogy egyszerűbb a felkészülésünk.

Belefér az időtökbe ilyenkor mással is foglalkozni? Gondolok itt arra, hogy napi kétszer edzetek.

Személy szerint én ilyenkor nem nagyon foglalkozom mással. Két edzés között is próbálok aludni egy kicsit, és már a következő edzésre fókuszálok. A legfontosabb ilyenkor tényleg a pihenés, vigyáznunk kell, hogy a nagy terhelés közepette ne sérüljünk meg, az egészség a legfontosabb. A felkészülési időszak előtt végig a családommal voltam, jó volt végre csak velük foglalkozni, otthon lenni kicsit Szerbiában. Most viszont teljesen az edzésekre kell összpontosítani.

Beszéltetek külön Nebojsa Vignjeviccsel a felkészülés elején?

Hogy őszinte legyek, nem sokat, elkezdtük a munkát, és közösen beszélt velünk. Megvitattuk, hogy milyen célokkal vágunk neki az új szezonnak, ezek közül a legfontosabb, hogy mindenki személyenként és együtt, csapatként is még jobbá váljunk. Megkért minket, hogy teljes odaadással kezdjünk neki az idénynek, és hogy álljunk készen a fejlődésre. Személy szerint azt szeretném, ha idén már a bajnokság elején magas szinten teljesítenénk, és hamar megtalálnánk azt a kiegyensúlyozottságot, amit tavaly sokáig kerestünk. Annak örülök, hogy sokan maradtak a tavalyi csapatból, persze, voltak távozók, de ez bevett szokás a futballban. Remélem, hogy akik maradtunk, mindannyian tudunk szintet lépni.

Vannak azért érkezőink is, illetve rengeteg a fiatal játékosunk. Milyennek látod őket?

Még csak 1,5 hete készülünk együtt, kemény edzéseink vannak, fáradt mindenki, így nincsenek könnyű helyzetben, hogy megmutassák, mit tudnak. Az persze látszik, hogy a tehetség és a potenciál megvan bennük, hogy az első csapat tagjává váljanak. Ami Tamás Krisztiánt illeti, már ismertük őt a Honvédból, akkor is egy erős, gyors, remek labdarúgónak tűnt, és most közelebbről is ezt tudom megerősíteni. Örülök, hogy egy ilyen minőségi hátvédet tudtunk igazolni.

 

 

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.