Egy gól döntött, kikaptunk az Al-Fateh SC-től

Egy gól döntött, kikaptunk az Al-Fateh SC-től

A szaúdi Al-Fateh SC 1-0-ra legyőzte az Újpestet az ausztriai edzőtábor harmadik, utolsó felkészülési mérkőzésén. 

A mieink Nikolic - Fehér, Hall, Antzoulas, Kastrati - Mack, Onovo - Kiss T., Ljujic, Mucsányi – Ambrose összeállításban kezdték a találkozót, és Mucsányi révén hamar előnybe is kerülhetett volna Nebojsa Vignjevic legénysége. A helyzet azonban kimaradt, ezt követően pedig jobbára a mezőnyben folyt a játék, egészen a 25. percig: akkor Kiss Tamás esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Mindezt tetézte, hogy gyakorlatilag az ellentámadásból gólt kaptunk: Tello húzott el a bal szélen, beadását pedig Bendebka közelről a hálóba perdítette. 

Ezután mindkét alakulat távoli lövésekkel operált, és a lila-fehérek hiába futballoztak fölényben, a szaúdiak kontrái életveszélyesek voltak: egy ilyen végén Tello kis híján megduplázta az Al-Fateh fórját az első félidő végén, de a felsőléc megmentette Nikolicot, így a szünetre 1-0-s hátránnyal vonulhattunk. 

A folytatásban – melyre csapatunk csere nélkül érkezett – Ljujic szinte azonnal egyenlíthetett volna, de nem járt sikerrel. Nem telt el sok idő a második felvonásból, mikor vezetőedzőnk belenyúlt a meccsbe, pályára küldte Simont és Pauljevicet is, majd az utolsó bő negyedórára Jevtoskit, Vargát és Mörchelt is, a hajrára pedig Radosevic is beszállt. Ők ugyan mind hoztak változást a játékba, de nem jött össze az újpesti gólt, így utolsó felkészülési megmérettetésünknek vereség lett a vége. 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.